ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέθανε ο Ισπανός σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα

Σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε ο Ισπανός σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών ο Ισπανός σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα.

Την θλιβερή είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε η ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Η Ακαδημία κινηματογράφου ανακοινώνει με βαθύτατη λύπη τον θάνατο του Κάρλος Σάουρα, ενός από τους θεμελιωτές κινηματογραφιστές στην ιστορία του ισπανικού κινηματογράφου, που πέθανε σήμερα στο σπίτι του σε ηλικία 91 ετών, έχοντας δίπλα του τους αγαπημένους του», αναφερόταν στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Κάρλος Σάουρα είχε βάλει τη σκηνοθετική υπογραφή του σε ορισμένες από τις πλέον κλασικές ταινίες του ισπανικού σινεμά μεταξύ των οποίων οι «Απομόνωση», «Κυνήγι», «Η Αννα και οι Λύκοι» και «Θρέψε Κοράκια» που το 1991 τιμήθηκε με το Βραβείο Γκόγια.

Συνέχιζε να παραμένει ενεργός καλλιτεχνικά μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του καθώς το 2019, ολοκλήρωσε την ακόμη και σήμερα αφού σε ηλικία 87 (2019) ετών έχει ήδη έτοιμη την 48η ταινία του με τίτλο «El Rey de todo el mundo».

Η άλλη μεγάλη του αγάπη, εκτός από τον κινηματογράφο ήταν η τέχνη της φωτογραφίας, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά τα χρόνια της διαδρομής του πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον κινηματογράφο. Κατά καιρούς, ωστόσο, διοργάνωνε εκθέσεις με φωτογραφικές δουλειές του

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχα κάνει δύο γάμους ενώ διατηρούσε, επί σειρά ετών, σχέση με την κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν, την ηθοποιό Τζεραλντίν Τσάπλιν η οποία μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες του. Μαζί της είχε αποκτήσει έναν γιο ενώ είχε και πέντε ακόμη παιδιά από τους δύο γάμους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.