ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σαν σήμερα το 2007 «έφυγε» ο σπουδαίος ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας (βίντεο)

Στις 30 Αυγούστου του 2007 πεθαίνει και η σύζυγός του, Μαρία Μπονέλου

Σαν σήμερα το 2007 «έφυγε» ο σπουδαίος ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας (βίντεο)

Σήμερα (4/6) συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Σωτήρης Μουστάκας, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Σε λιγότερους από τρεις μήνες, στις 30 Αυγούστου του 2007 πεθαίνει και η αγαπημένη σύζυγος του ηθοποιού, η επίσης ηθοποιός Μαρία Μπονέλου, η οποία και βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, καθώς το τελευταίο διάστημα έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Οι δυο ηθοποιοί έζησαν μαζί για σχεδόν 4 δεκαετίες, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1973 και απέκτησαν μια κόρη την Αλεξία, που ασχολείται επίσης με την υποκριτική.

Υπήρξαν αναμφισβήτητα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στη showbiz και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος, πεθαίνοντας σχεδόν ταυτόχρονα. Παρόλου που η Μαρία Μπονέλου, μάλλον δεν έμαθε ποτέ τον θάνατο του συζύγου της, λόγω της νόσου, ήταν όμως σαν να το ένιωσε.

Ο Σωτήρης Μουστάκας ταξίδευε συνεχώς από την Αθήνα στη Λάρισα για να τη φροντίζει. Όμως όταν το νήμα της ζωής του κόπηκε στις 4 Ιουνίου το 2007, εκείνη μετά από λίγο τον ακολούθησε.

Όμως υπάρχει κάτι ακόμη απίστευτο στην καρμική σχέση των δυο ηθοποιών, καθώς εκτός από το γεγονός ότι πέθαναν το ίδιο έτος, γεννήθηκαν και οι δυο το 1940!

Ο Σωτήρης Μουστάκας στις 17 Σεπτεμβρίου στις Κάτω Πλάτρες Λεμεσού στην Κύπρο και η Μαρία Μπονέλου στις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν την εποχή που έδιναν εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο και έγιναν ζευγάρι 7 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία. Παντρεύτηκαν το 1973 μετά από πέντε χρόνια σχέσης στον Άγιο Δημήτριο στο Ψυχικό.

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο της αναγγελίας του γάμου τους:

Πρωταγωνίστησαν μαζί σε πλήθος ταινιών από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και του ’80, όπως «Η ωραία του κουρέα», «Η νονά» και «Ο καθένας με την τρέλα του».

Ο Σωτήρης Μουστάκας, όταν πέθανε ζήτησε να τον θάψουν με την ελληνική σημαία, ενώ η τελευταία ταινία που συμμετείχε ήταν ο «Ελ Γκρέκο» το 2007, στην οποία και συμμετείχε αφιλοκερδώς, χωρίς να αποκαλύψει το γιατί στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάθης Ψάλτης, που και εκείνος μεσουράνησε όπως ο Σωτήρης Μουστάκας τη δεκαετία του ’80, έπαιξε για τελευταία φορά στην ταινία «Καζαντζάκης», επίσης του Γιάννη Σμαραγδή.

Η πρώτη ταινία του Σωτήρη Μουστάκα ήταν ο «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1964 και θα ήταν προτεινόμενος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου αν συμμετείχε δυο λεπτά παραπάνω στην ταινία, με την υποψηφιότητά του να σταματά για τον λόγο αυτό.

Πρότυπο του Σωτήρη Μουστάκα ήταν ο ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης, ο οποίος και του έδωσε το έναυσμα να πάει από την Κύπρο στην Αθήνα και να τον βρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.