Το τελευταίο «αντίο» στη Νίτσα Μαρούδα

Παρόντες καλλιτέχνες που την γνώρισαν

Το τελευταίο «αντίο» στη Νίτσα Μαρούδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία της ηθοποιού Νίτσας Μαρούδα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών.

Το τελευταίο «αντίο» στην Νίτσα Μαρούδα είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Συντετριμμένη ήταν η κόρη της, Ιωάννα Κολοκοτά, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της, ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και τις δύο κόρες τους.

Η ηθοποιός, που το κοινό αγάπησε μέσα από τις συμμετοχές της στον ελληνικό κινηματογράφο, άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από ανακοπή.

Νίτσα Μαρούδα: Η χαριτωμένη «αγαθιάρα ξανθιά» του ελληνικού κινηματογράφου

Η Νίτσα Μαρούδα σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη και έπαιξε κυρίως σε κωμικές ταινίες, είτε σε ρόλο «αφελούς» νεαράς, είτε της συντρόφου των κεντρικών ηρώων, ή της υπηρέτριας, ενώ είχε παίξει με επιτυχία και σε δραματικές ταινίες που έκαναν θραύση εκείνη την εποχή.

Πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’60 και του ’70 στις χρυσές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου δίπλα σε θρύλους όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Τζένη Καρέζη, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Κώστας Βουτσάς, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Σταύρος Παράβας, ο Λαυρέντης Διανέλλος, ο Σωτήρης Μουστάκας και τόσοι άλλοι.

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν «Το αγρίμι», του Κώστα Καραγιάννη, το 1960, ενώ έπαιξε σε 37 ταινίες, με τελευταία αυτή του 1980 με τίτλο «Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες».

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην ΥΕΝΕΔ το 1982, στη σειρά «Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ» (1982).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στις ταινίες όπου συμμετείχε, συμπεριλαμβάνονται οι «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Ο κατήφορος», «Μην είδατε τον Παναή», «Τέντυ μπόι αγάπη μου», «Μια τρελή τρελή οικογένεια», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Ο Παπατρέχας», «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Η βουλευτίνα», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα», «Το ανθρωπάκι», «Η ωραία του κουρέα», «Η νεράιδα και το παλληκάρι», «Ενα αστείο κορίτσι», «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» και πολλές ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.