ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Σφάζονται» για την περιουσία της Καίτης Γκρέυ

Η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες

«Σφάζονται» για την περιουσία της Καίτης Γκρέυ

Δικαστικός πόλεμος για την περιουσία της 99χρονης θρυλικής ερμηνεύτριας Καίτη Γκρέυ ξέσπασε μεταξύ συγγενών, φίλων και καλλιτεχνών.

Η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, λόγω αντιμαχίας μεταξύ του πρωτότοκου γιου της Φίλιππα και της οικογένειας του εκλιπόντος γιου της Βασίλη Ηλιάδη, έχοντας συμπαραστάτες πλήθος φίλων και καλλιτεχνών, με φόντο τόσο την τεράστια καλλιτεχνική της υπόσταση και ερμηνευτική παρακαταθήκη που έχει αφήσει στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού όσο και τα περιουσιακα στοιχεία που έχει η ίδια, σύμφωνα με όσα αποκλειστικά λέει στην «Espresso» σήμερα ο δικηγόρος της υπόθεσης Οθωνας Παπαδόπουλος.

Πριν λίγες ημέρες και ενώ όλα κυλούσαν καλά, τίποτα δεν προμήνυε το δικαστικό έγγραφο που εστάλη μέσω δικαστικού κλητήρα από τον πρωτότοκο γιο της Φίλιππο, ο οποίος ζητάει να πάρει εξολοκλήρου την επιμέλεια της μητέρας του και να τη μεταφέρει στο δικό του σπίτι, το οποίο βρίσκεται έξω από την Αθήνα, με σκοπό να την προσέχει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αστραπιαία κινήθηκαν η νύφη της και σύζυγος του αδικοχαμένου γιου της Βασίλη Ηλιάδη, Εφη, καθώς και τα δυο της εγγόνια Αγγελική Ηλιάδη και Κώστας, μαζί με φίλους και καλλιτέχνες, που προσυπογράφουν ότι η θρυλική ερμηνεύτρια έχει δώσει ως τελευταία εντολή να πεθάνει στο σπίτι στο οποίο έχει όλες τις αναμνήσεις της.

Μάλιστα, προς τιμήν της, η εγγονή της Αγγελική Ηλιάδη έδωσε εντολή στη μητέρα της Εφη (νύφη της Καίτης Γκρέυ) να πληρώνει εκείνη τα πάγια έξοδα κάθε μήνα, ώστε να ακολουθήσει πιστά την τελευταία επιθυμία της γιαγιά της, να πεθάνει στο σπίτι της.

Ανέθεσαν στον δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο την υπόθεση, ο οποίος συγκινημένος με την θρυλική τραγουδίστρια μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso», δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες του δικαστικού πολέμου, που μόλις ξεκίνησε.

«Ο γιος της Φίλιππος, που βρίσκεται εν ζωή, έχει καταθέσει αίτημα προς το δικαστήριο για να πάρει τη δικαστική συμπαράσταση, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η κυρία Γκρέυ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, είτε μπορεί να τη μετακινήσει από το σπίτι, το οποίο της ανήκει και η τελευταία της επιθυμία είναι να περάσει εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είτε να αναθέσει τη φύλαξή της σε κάποιο οίκο ευγηρίας.

Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο ο υπόλοιπος συγγενικός κύκλος και ο καλλιτεχνικός κόσμος θέλει οπωσδήποτε να αποτρέψει.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε κινηθεί νομικά, έχουμε ανακόψει την προσπάθεια εκδίκασης της αίτησης, έχουμε υποβάλει αίτημα ώστε να διοριστεί δικαστικός της συμπαραστάτης η νύφη της Εφη, συνεπικουρούμενη από ομάδα καλλιτεχνών αλλά και συγγενών – ανάμεσά τους είναι και η εγγονή της Αγγελική Ηλιάδη.

Ολοι αυτοί θα είναι το εποπτικό συμβούλιο για τον δικαστικό συμπαραστάτη, με κύρια επιδίωξη να μείνει και να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο σπίτι το οποίο αποτελεί τη μόνη της κατοικία» λέει συγκινημένος ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως η τελευταία επιθυμία του κάθε ανθρώπου πρέπει να πραγματοποιείται, ως φόρος τιμής.

«Η Καίτη Γκρέυ είναι πλέον ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας με τεράστια καλλιτεχνική υπόσταση.

Η ίδια είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη στους οικείους της ότι θέλει να φύγει σαν κυρία, μέσα στο σπίτι της, όπως κυρία έζησε και όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από αυτή την υπόθεση, γιατί η Καίτη Γκρέυ ακόμα και τώρα, που έχει τα προβλήματα υγείας, μιλάει πάντα με ευγνωμοσύνη για τον ελληνικό λαό και ότι την έκαναν αυτοί το όνομα που είναι σήμερα».

Στην ερώτηση γιατί το έκανε αυτό ο γιος της κυρίας Γκρέυ, ο κ. Παπαδόπουλος είναι σαφής. «Οπως αναφέρεται, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της κυρίας Γκρέυ.

Δηλαδή οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας της οικίας που διαμένει. Ωστόσο η ομάδα των συγγενών και των καλλιτεχνών δηλώνουν πρόθυμοι να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία της κυρίας Γκρέυ».

Στην ερώτηση αν τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Γκρέυ αποτελούν μοχλό πίεσης για να μην πραγματοποιηθεί η τελευταία της επιθυμία, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «Στο πλαίσιο σκέψεων ή υπόνοιας, οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί πιθανό.

Γιατί πράγματι υπάρχει το περιουσιακό στοιχείο της οικίας της, ένα διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο και κατοικεί. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να επικαλεστούμε πάνω σε αυτό, αλλά στο πλαίσιο σκέψεων και υπόνοιας, πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς».

Εκδίκαση

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τις προσεχείς ημέρες και πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης ενδέχεται οι δύο πλευρές να συζητήσουν το θέμα.

«Κοιτάξτε, οι λόγοι που επικαλείται η πλευρά της νύφης, των εγγονιών και των καλλιτεχνών είναι σοβαροί.

Πρόκειται για την εκπλήρωση της τελευταίας επιθυμίας της κ. Γκρέυ, οι οποίοι μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον προσφέρονται ακόμα και να καλύψουν τα έξοδα, ώστε να περιφρουρήσουν όσα η ίδια τούς είχε ζητήσει.

Δεσμεύονται, μάλιστα, για τη μη αλλαγή της περιουσιακής της κατάστασης.

Η απόφαση θα βγει την ίδια μέρα, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα, εκτελείται στο πλαίσιο της προσωρινής διαταγής.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι η επιμέλεια περάσει στα χέρια του γιου της, υπάρχουν ένδικα μέσα για τη διατύπωση των αντιρρήσεων των υπόλοιπων συγγενών και ασφαλώς θα ασκηθούν.

Ωστόσο θεωρώ ότι το δικαστήριο θα κατανοήσει τη λεπτότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα αντιληφθεί την ουσία της υπόθεσης και το κίνητρο της οικογένειας και των καλλιτεχνών της ενέργειας για την οποία γίνεται, για την προστασία της κ. Καίτης Γκρέυ και της τελευταίας της επιθυμίας.

Εγώ θα το επικαλεστώ στο δικαστήριο σαν να μιλούσα για έναν δικό μου άνθρωπο: 

Η Καίτη Γκρέυ είναι η τελευταία μιας γενιάς καλλιτεχνών η οποία έχει αφήσει μια τρομερή ιστορία και παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι και είναι μέρος του ελληνικού πολιτισμού πλέον.

Είναι ένα ιστορικό πρόσωπο.

Αρα η ανάθεση φύλαξής της σε τόσο μεγάλη ηλικία πιθανόν σε γηροκομείο θα είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση, μια άσχημη κατάληξη για τις τελευταίες ημέρες της υπέργηρης τραγουδίστριας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση όμως της κ. Γκρέυ, εκτός από την οικογένειά της, το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου έχει κινητοποιηθεί και ευαισθητοποιηθεί για να εκπληρωθεί η τελευταία της επιθυμία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.