Θέμα χρόνου η αποπομπή του Δ.Λιγνάδη – Καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά

Θέμα χρόνου η αποπομπή του Δ.Λιγνάδη – Καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά

Ένα βήμα από την παραίτηση – αποπομπή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στο υπουργείο Πολιτισμού καταγγελίες σε βάρος του κ. Λιγνάδη, για απρεπή συμπεριφορά. Οι καταγγελίες προέρχονται από μαθητές της Σχολής θεάτρου που διδάσκει. Μετά από αυτά, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κάλεσε τον κ.Λιγνάδη στο γραφείο της, όπου μετά από μακρά συζήτηση, του ζήτησε την παραίτησή του.

Η υπουργός φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο επισήμως από το υπουργείο.

Νωρίτερα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο Facebook:

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.»

Λίγο αργότερα, εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία πάντως αποφεύγει να διαψεύσει τις φήμες ή να δηλώσει ρητά στήριξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει:

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media.

Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης διαψεύδει τις φήμες που θέλουν το όνομά του να αναφέρεται σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος νεαρών ηθοποιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με κυριακάτικη εφημερίδα ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι σε σχέση με όσα φημολογούνται τις τελευταίες ώρες σχετικά με πιθανή εμπλοκή του ονόματος σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο πραγματικά» απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «βρίσκεται σε σύσκεψη» χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πάρει θέση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάματος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το σάλο που είχε προκαλέσει η καταγγελία ενός νεαρού εις βάρος του διάσημου ηθοποιού Κέβιν Σπέισι.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης:

Πώς είδες την υπόθεση µε τον Κέβιν Σπέισι που προκάλεσε τόσο πολύ θόρυβο, όταν τον κατηγόρησε ένας ηθοποιός πως τον είχε… προσεγγίσει σεξουαλικά σε νεαρή ηλικία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το είδα ως… θλιβερή οπερέτα. Και από τις δύο πλευρές. Από τη µία αυτό το αγόρι που είχε βρεθεί στο πάρτι µε τον Σπέισι πάνω του, γιατί δεν αντέδρασε τότε; Γιατί δεν βγήκε να τον καταγγείλει; Μπορεί γιατί ήταν µικρός και φοβήθηκε. Πώς βρέθηκε σε εκείνο το πάρτι; Πού ήταν οι δικοί του; Γιατί τόσα χρόνια δεν µίλησε; Γιατί τώρα; Γιατί έγινε «µόδα» να καταγγέλλουν τις όποιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις; Όταν µε παρενοχλήσεις, θα βγω να το φωνάξω. Θα γυρίσω τον κόσµο ανάποδα. ∆εν θα το θυµηθώ χρόνια µετά – είτε πρόκειται για το αγόρι αυτό, είτε για τις ηθοποιούς που παρενοχλήθηκαν από τον Γουάινστιν. Είναι άθλια η σεξουαλική παρενόχληση, άρα οφείλεις να την καταγγείλεις την ίδια στιγµή, για να µη συµβεί σε άλλους… Και από την άλλη, ο Σπέισι βγήκε να δηλώσει οµοφυλόφιλος για να «δικαιολογήσει» την πράξη που λέγεται ότι έκανε, τονίζοντας πως ήταν µεθυσµένος και δεν… θυµάται; Για αυτό κάνω λόγο για θλιβερή οπερέτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.