ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στέργιος Καλόγηρος: Το νέο του βιβλίο για τα συλλαλητήρια υπεράσπισης της Μακεδονίας – Ιδρύει και πολιτική κίνηση;

Ο εκδότης θυμίζει τους αγώνες που προδόθηκαν με τις Πρέσπες και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στέργιος Καλόγηρος: Το νέο του βιβλίο για τα συλλαλητήρια υπεράσπισης της Μακεδονίας – Ιδρύει και πολιτική κίνηση;

Ενα βιβλίο-ιστορικό ντοκουμέντο μιας ελπιδοφόρας περιόδου των τελευταίων ετών, κυκλοφόρησε ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της Βεργίνα Τηλεόρασης, Στέργιος Καλόγηρος.

Στο βιβλίο του, «Τα μεγάλα συλλαλητήρια  για την Μακεδονία 2018-20019», ο Σ.Καλόγηρος παρουσιάζει το χρονικό των πανεθνικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία λίγο πριν από την ψήφιση της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Περιγράφεται βήμα προς βήμα πώς οργανώθηκαν, με πραγματική αγωνία για την πατρίδα, οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες που συγκέντρωσαν εκατομμύρια Έλληνες και απέδειξαν ότι με αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις υπήρξαν οι πολυπληθέστερες διαμαρτυρίες των τελευταίων χρόνων, είχαν καθαρά πατριωτικό χαρακτήρα, οργανώθηκαν χάρη στο φιλότιμο και στα χρήματα πραγματικών αγωνιστών και, παρότι συκοφαντήθηκαν, είχαν πρωτοφανή επιτυχία.

Αυτά σφράγισε και η παρουσία του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, που εκφώνησε μια αξέχαστη ομιλία ιδιαίτερου ιστορικού βάρους.

Ο Στέργιος Καλόγηρος έρχεται τώρα να μιλήσει για πρώτη φορά για το παρασκήνιο εκείνων των εθνικών εκδηλώσεων και να καταθέσει τη δική του παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον ιστορικό του μέλλοντος.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο βιβλίο δημιουργεί την αίσθηση του προάγγελου πολιτικής κίνησης στον πατριωτικό χώρο, που χρόνια τώρα ψάχνει να βρει μια σοβαρή μορφή έκφρασης.

Πιθανόν το επόμενο βήμα του γνωστού δημοσιογράφου να είναι είτε η ίδρυση κόμματος είτε η δημιουργία πολιτικής δεξαμενής σκέψης με εθνικό χαρακτήρα. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι θα συμβεί, με δεδομένο ότι έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά.

Επιπλέον, οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για «Πρέσπες του Αιγαίου» καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να αυξηθούν οι φωνές όσων βάζουν φρένο σε τέτοιες προθέσεις, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.

Ο Σ.Καλόγηρος στον πρόλογο του βιβλίου του μας μεταφέρει στο κλίμα του 2017, και συγκεκριμένα στα τέλη του, όταν άρχισε να παρατηρείται σημαντική κινητικότητα στις διπλωματικές κινήσεις γύρω από το μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., και ειδικά ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχαν αποφασίσει να το θέσουν προς κύρωση μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.