ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανικό Μουσείο: Περισσότεροι από 1.500 «θησαυροί» εκλάπησαν ή καταστράφηκαν

Εκατομμύρια λίρες η αξία τους αναφέρει η Telegraph

Βρετανικό Μουσείο: Περισσότεροι από 1.500 «θησαυροί» εκλάπησαν ή καταστράφηκαν

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της «The Telegraph» για την έκταση που είχε η δράση υπαλλήλου του Βρετανικού Μουσείου που έκλεβε εκθέματα ή τα κατάστρεφε στην προσπάθειά του να τα αρπάξει, με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως περισσότεροι από 1.500 θησαυροί εκλάπησαν ή καταστράφηκαν σε διάστημα αρκετών ετών.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που παρουσίασε η ίδια πηγή οι εκτιμήσεις της αξίας των αντικειμένων υπολογίζεται σε εκατομμύρια λίρες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μεγάλο πλήγμα στο κύρος του Βρετανικού Μουσείου, ιδίως όσον αφορά στην ασφάλεια των εκθεμάτων του.

Το μουσείο έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των αντικειμένων που είχαν κλαπεί ή να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες ή περιγραφές τους.

Ωστόσο, πηγές επιβεβαίωσαν στην «The Telegraph» ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ πάνω από 1.000 και «πλησιέστερα στις 2.000».

Ο διευθυντής του Μουσείου έχει Χάρτουϊκ Φίσερ έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει το 2024 ωστόσο θεωρείται ότι μετά τις αποκαλύψεις θα αυξηθεί η πίεση να απομακρυνθεί νωρίτερα από τη θέση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το προσωπικό πιστεύει ότι και η θέση του αναπληρωτή διευθυντή Τζόναθαν Ουίλιαμς είναι πλέον αβέβαιη, καθώς «προειδοποιήθηκε προσωπικά για τις κλοπές τον Φεβρουάριο του 2021».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.