ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ρωγμές» στην επιτελική κυβέρνηση: «Τελειώνει» και ο Μ.Χρυσοχοΐδης – «Σφυρίζει αδιάφορα» ο Κ.Μητσοτάκης (βίντεο)

«Ρωγμές» στην επιτελική κυβέρνηση: «Τελειώνει» και ο Μ.Χρυσοχοΐδης – «Σφυρίζει αδιάφορα» ο Κ.Μητσοτάκης (βίντεο)

Μεγάλο ανασχηματισμό ετοιμάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει ΔΕΘ.

Ήδη στο pronews.gr σας αναφέραμε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Χαρδαλιά να κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Όπως σας αναφέραμε χθες ο πρωθυπουργός έχει καλή γνώμη για τον Νίκο Χαρδαλιά, παρόλα αυτά οι σύμβουλοι του θεωρούν πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει υποστεί αρκετή πολιτική φθορά, καθώς είναι αυτός που έχει κληθεί να κάνει όλες τις «δύσκολες» ανακοινώσεις. Μάλιστα λίγες ώρες μετά και τα σχετικά δημοσιεύματα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εμφανίστηκε για να τον προστατεύσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο «Χαρδαλιάς έχει υπερβάλει εαυτόν».

Παρόλα αυτά νέες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ειλημμένη η απόφαση για τον εξοβελισμό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το κυβερνητικό σχήμα μετά την επιτελική αποτυχία στη διαχείριση των πύρινων μετώπων σε συνθήκες άπνοιας.

Η αλαζονική γραπτή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν άρεσε στο Μαξίμου, καθώς φρόντισε να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριζε πως «όλο αυτό το διάστημα των πυρκαγιών ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει εξαφανισμένος» με έναν προκλητικό τρόπο.

O Μ. Χρυσοχοΐδης, αφού δήλωσε «συνεχώς παρών» όπως και «πυροσβέστης και επιτελικός», επεδίωξε να δώσει το στίγμα της προσωπικής υπερδραστηριότητας. «Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι» ανέφερε χαρακτηριστικά!

Θέμα χρόνου η καρατόμηση

Σύμφωνα με στενούς παρατηρητές του γαλάζιου παρασκηνίου, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την καρατόμηση του Μ.Χρυσοχοΐδη. Οι εισηγήσεις που δέχεται είναι να δείξει την πόρτα της εξόδου στον υπουργό μόλις περιοριστούν πλήρως τα μέτωπα, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο η εκδοχή τής αντικατάστασής του μέσω ενός δομικού ανασχηματισμού τον Σεπτέμβριο, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ανάμεσα πάντως στις παραμέτρους που συνυπολογίζει πλέον ο Κ.Μητσοτάκης είναι το γεγονός ότι ο -κατά δήλωσή του- «σοσιαλδημοκράτης» υπουργός με τις σημιτικές περγαμηνές αποτελεί κόκκινο πανί για μεγάλο αριθμό βουλευτών της ΝΔ, ενώ έχει μεγάλη ευθύνη και για την εγκληματικότητα η οποία μαστίζει τον τελευταίο καιρό τη χώρα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο πρωθυπουργός βλέπει συνεχώς τα ποσοστά της ΝΔ να πέφτουν και «ποντάρει» σε έναν ευρύ ανασχηματισμό, καθώς θέλει να παρουσιάσει μια «νέα κυβέρνηση» στην ΔΕΘ.

Μ.Χρυσοχοΐδης, Ν.Χαρδαλιάς, οι πρώτοι που πιθανότατα θα δουν την πόρτα της εξόδου, όμως δύσκολα θα είναι και οι μόνοι.

Και φυσικά σε όλο αυτό ο πρωθυπουργός «σφυρίζει αδιάφορα», καθώς ψάχνει υπεύθυνους για την αποτυχία, κατηγόρησε τους πολίτες, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, τώρα κατηγορεί και τους υπουργούς. Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα ανοίξει και το φάκελο που θα περιέχει το δικό του όνομα, άλλωστε πάμε σε ένα δύσκολο φθινόπωρο, με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (άμεσα ή έμμεσα) και οικονομική κρίση. Η κοινωνική οργή -που ήδη υπάρχει- είναι αρκετά πιθανό να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.