ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώνεται λόγω παρενεργειών του εμβολίου! (φώτο – Upd)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώνεται λόγω παρενεργειών του εμβολίου! (φώτο – Upd)

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου αποκαλύπτει αποκλειστικά στο pronews.gr την πρώτη περίπτωση Έλληνα που αποζημιώθηκε, αφού κινδύνευσε σοβαρά να χάσει τη ζωή του από καρδιακή ανακοπή, μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer και ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει τη χρήση του εμβολίου Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών.

Πρόκειται για τον διακεκριμένο 36χρονο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Συλλιγάρδο, που επιχειρεί στην Ασιατική ήπειρο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

https://www.vimeo.com/639602474

Εάν και επιφυλακτικός, όπως η πλειοψηφία του πληθυσμού, με το εμβόλιο κατά του Covid 19, αποφάσισε λόγω των συχνών επαγγελματικών ταξιδιών του, να προβεί στον εμβολιασμό του με εμβόλιο της Pfizer και συγκεκριμένα στην Σιγκαπούρη όπου βρισκόταν.

Λίγες μέρες αργότερα και έπειτα από ισχυρούς πόνους που ένιωσε στο στήθος, μετέβη στα επείγοντα σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου, το Raffles Hospital στην Σιγκαπούρη, όπου μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εξελίσσεται οξύς τραυματισμός των μυϊκών ινών της καρδιάς.

Διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα σχετική και ως παρενέργεια του εμβολιασμού του. Παρέμεινε στην μονάδα αυξημένης φροντίδας για μια εβδομάδα και συνέχισε την θεραπεία για περίπου ένα μήνα στο σπίτι όπου παρέμεινε εκτός καθηκόντων του.

Η συνολική του νοσηλεία άγγιξε τα 23.000 δολάρια Σιγκαπούρης – τα οποία καλύφθηκαν από ιδιωτική ασφάλεια!

Ο επικεφαλής γιατρός του τμήματος λοιμώξεων του νοσοκομείου και με έγγραφο που δημοσιεύεται παρακάτω αποκλειστικά, έκρινε πως ο Έλληνας ασθενής, δεν πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση της Pfizer ή άλλο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, μέχρι να είναι διαθέσιμα παγκοσμίως νέα δεδομένα!

Εάν ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε καθυστερήσει την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θα είχε χάσει τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, όπως ο ίδιος μου επιβεβαίωσε.

Αφού πήρε εξιτήριο και απόλυτα ευχαριστημένος από τους ικανότατους θεράποντες ιατρούς του και το νοσηλευτικό προσωπικό, απευθύνθηκε σε νομικούς και αξίωσε αποζημίωση από το Κράτος της Σιγκαπούρης και το Υπουργείο Υγείας, με αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που διαθέτει το κράτος της Σιγκαπούρης, η οποία έγινε δύο μήνες μετά αποδεκτή και του χορηγήθηκε το ποσό των 10.000 Δολαρίων Σιγκαπούρης.

Έτσι ο Κωνσταντίνος Συλλιγάρδος καθίσταται ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώθηκε λόγω παρενεργειών από το εμβόλιο, από μια ευνομούμενη πολιτεία που προστατεύει τους πολίτες της και αποδέχεται την αστική ευθύνη στο θέμα του εμβολιασμού.

Να επισημανθεί πως στην Σιγκαπούρη έχει εμβολιστεί το 80% (90% των ενηλίκων!) των 6.000.000 κατοίκων και έχουν δοθεί 144 αποζημιώσεις μέχρι σήμερα.

Το ρεπορτάζ και η περίπτωση που βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά σήμερα επουδενί δεν έχει στόχο αποτρεπτικό ως προς τον εμβολιασμό.

Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και διαφορετική και αρμόδιοι να κρίνουν είναι μόνο επιστήμονες εξειδικευμένοι και γιατροί.

Όμως τίθενται παγκοσμίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του ατόμου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την απαράδεκτη και άκρως αντισυνταγματική επιβολή της υποχρεωτικότητας και φυσικά την αποζημίωση που οφείλουν να αξιώσουν θύματα παρενεργειών και κυρίως την αστική ευθύνη που φέρουν και πρέπει να αναγνωρίσουν τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ήδη στη Νορβηγία εκδόθηκαν 77 αποζημιώσεις αλλά υπάρχει απόφαση και του Ελληνικού ΣτΕ από το 2012 για υπόθεση που αφορά παιδάκι που έκανε το εμβόλιο κατά της ιλαράς προκειμένου να το δεχτούν στο νηπιαγωγείο. Δυστυχώς έπαθε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και πέθανε. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατος ως αποτέλεσμα ήταν υπέρμετρη θυσία προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος και επιδίκασε αποζημίωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτενέστερη συζήτηση θα γίνει σύντομα στο pronews.gr για τα θέματα αυτά με το γνωστό δικηγόρο Σοφιανό Σακκά, σε συζήτηση που θα συντονίσω, αναλύοντας τα σχετικά ζητήματα και ερωτήματα που ανακύπτουν και που δικαίως έχουμε όλοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.