ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Το Covid chip έρχεται – Είτε το θέλετε είτε όχι»: Τι λέει ο διευθυντής της εταιρείας που αναπτύσσει τα εμφυτεύματα

Θα προταθεί στους εμβολιασμένους

«Το Covid chip έρχεται – Είτε το θέλετε είτε όχι»: Τι λέει ο διευθυντής της εταιρείας που αναπτύσσει τα εμφυτεύματα

«Το Covid microchip έρχεται, είτε το θέλετε είτε όχι. Η τεχνολογία είναι εδώ». Αυτό δήλωσε ο Hannes Sjoblad διευθυντής της σουηδικής εταιρείας Dsruptive Subdermals η οποία έχει αναπτύξει το υποδόριο chip που θα τοποθετείται σε κάθε ένα εμβολιασμένο και θα περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του εμβολιασμού του και φυσικά το covid-pass.

Πρόκειται για την σουηδική start-up εταιρεία η οποία ανέπτυξε το microchip RFID που μπορεί να σαρωθεί και τοποθετείται στο χέρι των εμβολιασμένων, όπως είχαμε αναφέρει.

Στόχος τo ψηφιακό αυτό εμφύτευμα 2 χλστ.x16 χλστ. να είναι ενσωματωμένο στο χέρι του κάθε εμβολιασμένου και το covid-pass να εμφανίζεται αμέσως μόλις αυτό σαρωθεί.

https://twitter.com/afpbbcom/status/1477218043247874055

Μιλώντας στην Express.co.uk ο Hannes Sjoblad αντέκρουσε τις κριτικές για το εμφύτευμα λέγοντας:

“Η τεχνολογία υπάρχει και χρησιμοποιείται ήδη, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είμαι ικανοποιημένος που έρχεται σε δημόσιο διάλογο. Οι νέα τεχνολογίες, (πριν εφαρμοστούν) πρέπει να συζητηθούν και να γίνουν κατανοητές πρώτᓨ, είπε ο Sjoblad για να συνεχίσει:

«Τα έξυπνα εμφυτεύματα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο τη τεχνολογίας για την υγεία. Αυτό κατασκευάζουμε στην DSruptive και στόχος μας είναι να φέρουμε τεχνολογίας υγείας σε μια παγκόσμια κλίμακα»

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι νέα στους ανθρώπους χρησιμοποιείται όμως πολύ καιρό στα κατοικίδια όπου το chip που είναι ενσωματωμένο αναφέρει πληροφορίες για το ιατρικό τους ιστορικό.

Το κόστος της συσκευής για όποιον εμβολιασμένο θα την χρησιμοποιήσει, εκτός και αν γίνει υποχρεωτική στο μέλλον, κάτι διόλου απίθανο, ανέρχεται στα 100€.

Με τη σάρωσή της ένα έγγραφο PDF εμφανίζεται με όλες τις λεπτομέρειες του EU Digital Covid Certificate με όλο το καθεστώς της εμβολιασμού του και ακόμη πότε τι αποτέλεσμα είχε το πιο πρόσφατο rapid ή PCR test.

Και ο Sjoblad πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές είναι άμεσα διαθέσιμες σε όποιον θέλει να τις μάθει. Για παράδειγμα εάν πάω στον κινηματογράφο ή στο εμπορικό κέντρο τότε οι υπεύθυνοι θα μπορούν να ελέγχουν αμέσως την κατάσταση μου ακόμη και εάν δεν έχω το κινητό μαζί μου».

Σε όσους εμφανίζονται σκεπτικοί από τη χρήση τους ο Sjoblad σημείωσε:

«Αν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν αυτά τα εμφυτεύματα, δεν έχουν μπαταρία. Δεν μπορούν να μεταδώσουν μόνα τους ένα σήμα. Άρα είναι βασικά παθητικά. “Κάθονται εκεί και κοιμούνται”.

Δεν μπορούν ποτέ να πουν την τοποθεσία σας, ενεργοποιούνται μόνο όταν τα αγγίζετε με το smartphone σας, επομένως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας κανενός» κατέληξε.

Και εμείς ησυχάσαμε από τις διαβεβαιώσεις του…

https://twitter.com/ReformRambo/status/1477705937288847365

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.