Γιατί το ομολόγησε τώρα

Με τον πιο επίσημο τρόπο ομολόγησε πλέον η κυβέρνηση ότι καταγράφει θανάτους που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, ως θανάτους κορωνοϊού!

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους θανάτους οι οποίοι αναφέρονται είναι θάνατοι ασθενών οι οποίοι πεθαίνουν ενδεχομένως από άλλες αιτίες με Covid-19, όχι από Covid-19».

Γιατί όμως μετά από δύο χρόνια αυτή η ομολογία; Ήταν ο ίδιος που εδώ και δύο χρόνια μας έλεγε για φονική πανδημία για την οποία πρέπει να δώσουμε όλες τις ελευθερίες μας, ώστε να προστατευτούμε.

Ο λόγος που γίνεται τώρα αυτή η ομολογία είναι γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της διαχείρισης του Covid-19 και καθημερινά καταγράφει περίπου 100 θανάτους με κορωνοϊό, την ώρα που οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν αφήσει πίσω τους την πανδημία.

Η κυβέρνηση αρνείται να ομολογήσει ότι με την πολιτική της οδήγησε εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) Έλληνες στο θάνατο, καθώς το ΕΣΥ διαλύθηκε πλήρως και προτιμά να ομολογήσει ότι κατάγραφε «ψεύτικους» θανάτους.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του Γιώργου Αυτιά για το εάν τελειώνουμε με την πανδημία και εάν θα πρέπει να θυσιάσουμε τις Απόκριες για να σώσουμε το Πάσχα ο πρωθυπουργός είπε:

«Είναι λίγο απλοϊκή αυτή η ανάλυση. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, αλλά είμαστε σε έναν καλό δρόμο, έχουμε μια αποκλιμάκωση κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, έχουμε αρκετούς θανάτους δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους θανάτους οι οποίοι αναφέρονται είναι θάνατοι ασθενών οι οποίοι πεθαίνουν ενδεχομένως από άλλες αιτίες με Covid-19, όχι από Covid-19.

Προσέξτε αυτή τη διαχείριση γιατί εμείς ήμασταν οι πιο αυστηροί στον τρόπο με τον οποίο καταγράφαμε τους θανάτους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτή είναι η καταγραφή των θανάτων, έτσι θα συνεχίσουμε, δεν το κάνουν όμως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτό, αξίζει να τονιστεί αυτό, γιατί οι συγκρίσει ορισμένες φορές δεν είναι δικαιολογημένες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουμε φτάσει στο 84% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έχουμε 300.000 συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις, αλλά δεν έχουν κάνει την τρίτη, τους ζητώ να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση, έχουν χάσει τα προνόμια».