«Συμφωνήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίσουμε προς αυτόν τον σκοπόQ Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας»!

H κρίση στην Ουκρανία που οι ίδιοι οι εξτρεμιστικοί κύκλοι των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προκάλεσαν, ουσιαστικά τελείωσε με το διάγγελμα που απηύθηνε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δίνοντας σαφώς το στίγμα της αποκλιμάκωσης σε μία «ψυχρή σύγκρουση», όπου η μία πλευρά (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) προσπάθησαν να σύρουν την άλλη (Ρωσία-CSTO) σε μία ένοπλη σύγκρουση που θα διέλυε την Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πιεζόμενος βασικά από την Γερμανία που έχει αντιληφθεί τι θα συνέβαινε αν οι κύκλοι των ΗΠΑ πετύχαιναν τον σκοπό τους, αλλά και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ιταλία και οι σκανδιναβικές που δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την προοπτική της προέλασης των ρωσικών στρατιών, δήλωσε πριν από λίγο ότι «Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας».

Δήλωσε ακόμα ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπογράψουν συμφωνίες ασφαλείας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εάν επιτευχθούν».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Για εβδομάδες η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εμπλακεί σε μια συνεχόμενη διπλωματία. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια διπλωματία υψηλού επιπέδου.

Συμφωνήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίσουμε προς αυτόν τον σκοπό. Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας. Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία τότε θα υπάρξει διεθνής καταδίκη. Η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε δημόσια να συνεχιστεί η διπλωματία. Συμφωνώ σε αυτό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, ό,τι κι αν συμβεί. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε διπλωματικά με τη Ρωσία και τους συμμάχους και εταίρους μας για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη συνολικά.

Και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά στη ρωσική επίθεση για την Ουκρανία, κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό. Όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, αυτή ήταν η προσέγγισή μας και παραμένει η προσέγγισή μας τώρα. Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία τότε θα υπάρξει διεθνής καταδίκη. Θα είναι πόλεμος από επιλογή και δεν θα προχωρήσει ο Nord Stream 2 (σ.σ.: μάλλον πρόδωσε το πραγματικό διακύβευμα της κρίσης).

Όμως εφόσον υπάρχει ελπίδα διπλωματικής επίλυσης που θα αποτρέπει τη χρήση βίας και θα αποφεύγει τον απίστευτο ανθρώπινο πόνο που θα ακολουθούσε, θα το επιδιώξουμε. Ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ και των συμμάχων της. Οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ δεν απειλούν τη Ρωσία. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ δεν έχουμε πυραύλους στην Ουκρανία και δεν σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε.

Δεν θα στείλω Αμερικανούς να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Δώσαμε στον ουκρανικό στρατό εξοπλισμό για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, παρείχαμε εκπαίδευση και συμβουλές για τον ίδιο σκοπό». κατέληξε.

Και τι να έλεγε; Ότι «καλά τα λόγια», αλλά αν χρειαζόταν δεν είχε δυνάμεις να αντιμετωπίσει 1 εκατ. Ρώσους και 1,5 εκατ. που θα κατατάσσονταν τις πρώτες 72 ώρες μία σύγκρουσης και τα 6.000 άρματα μάχης, εκτός όλων των άλλων ρωσικών όπλων, φυσικά;

Γιατί καλά τα ψυχροπολεμικά παιχνίδια, αλλά όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας, αυτοί που είναι μακριά, «σφυρίζουν αδιάφορα»…

Φυσικά οι Ρώσοι, όπως στην Ελλάδα μόνο το pronews.gr και το defencenet.gr μετέδιδαν από την αρχή της κρίσης, δεν επρόκειτο ποτέ να εισβάλλουν στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για πολλούς λόγους που ξεκινούν από τα πρακτικά («δεν σκοτώνουν τον πελάτη» με την έννοια ότι η Ευρώπη παραμένει ο πρώτος πελάτης των ρωσικών υδρογονανθράκων) και πάνε στα εθνικά τους (θεωρούν έναν πόλεμο με την Ουκρανία, ουσιαστικά «εμφύλιο»)…