ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV: Εκπαίδευση Πεζοναυτών… εκεί που η αντοχή ξεπερνά τα όρια!

«Χρειάζεται θάρρος, ίσως αύριο όλα θα είναι καλύτερα» αναγράφεται (στα αρχαία ελληνικά) στο έμβλημα των τριών ταγμάτων πεζοναυτών του Ελληνικού Στρατού -505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ και 575ΤΠΝ.

«Ο στρατός σε κάνει άντρα, αλλά για να γίνεις πεζοναύτης χρειάζεσαι πολλά περισσότερα», παραδέχονται όσοι υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει σε αυτές τις επίλεκτες μονάδες: πρέπει να γίνεις κομμάτια.

Το πιο καλοφτιαγμένο όπλο ενός πεζοναύτη -όταν έρθει η ώρα να βρεθεί στο πεδίο της μάχης- είναι το σώμα του. Η σωµατική διάπλαση, που θυμίζει σούπερ ήρωα, είναι εμβληματική για κάθε πεζοναύτη -χωρίς αυτήν δεν θα έχει ούτε την ικανότητα ούτε την ψυχολογία να αντιμετωπίσει τον εχθρό.

Και είναι αλήθεια, πως μόνο μια σκληρή (έως και ταπεινωτική) προπόνηση μπορεί να πετύχει αυτό το στόχο. Κι ενώ μέσα στα σύγχρονα γυμναστήρια βρίσκει κανείς δεκάδες τρόπους να οικοδομήσει ένα υπερμυώδες και ανίκητο σώμα χάρη στα μηχανήματα ενδυνάμωσης, στα στρατόπεδα των πεζοναυτών το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης στηρίζεται σε πιο θαρραλέες και αρχέγονες τεχνικές: ασκήσεις με το ίδιο σου το σωματικό βάρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχεις μερικά λεπτά της ημέρας για «σκότωμα»; Προσπάθησε να καλλιεργήσεις το δικό σου πνεύµα πολεµιστή µε αυτή τη σύντοµη ακολουθία ασκήσεων, που παίρνουν για… πρωινό οι πεζοναύτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.