ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Ζήνα: Το μοναδικό γεράκι στον κόσμο που καταρρίπτει drones

Η Ζήνα είναι το μοναδικό γεράκι στον κόσμο που καταρρίπτει drones. O εκπαιδευτής γερακιών, Σταύρος Αθανασίου μας συστήνει το μοναδικό γεράκι στον κόσμο που έχει καταφέρει να εκπαιδευτεί στην κατάρριψη drones.

«Ελάτε κοντά στο γεράκι, μη φοβάστε» φωνάζει ο εκπαιδευτής γερακιών, Σταύρος Αθανασίου, σε περαστικούς που εκείνη την ώρα περνούν από μπροστά μας στο Βοτανικό Κήπο. Στα χέρια του κρατά τη Ζήνα, το μοναδικό γεράκι στον κόσμο που έχει καταφέρει να εκπαιδευτεί στην κατάρριψη drones.

Δεν παύει να είναι, όπως παραδέχεται, δύσκολη η εκπαίδευση ενός τέτοιο πτηνού. Ο ίδιος πέραν της Ζήνας προσπάθησε να εκπαιδεύσει και αλλα γεράκια τα οποία, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκαν. «Κι αυτά έχουν χαρακτήρα. Άλλα έχουν περισσότερο θάρρος, άλλα λιγότερο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τα πιέσεις να κάνουν κάτι που δε θέλουν. Τότε πρόκειται για εκμετάλλευση. Εμείς μιλάμε, όμως, για συνεργασία»

Σε δύο, μάλιστα, από αυτές έχει ρίξει και ύποπτα drones. Η διαδικασία έχει ως εξής: ο εκπαιδευτής με το γεράκι στέκονται σ’ ένα υψηλό σημείο και παρατηρούν τον αέρα. Αν τυχόν εντοπιστεί drone στην περιοχή, ενημερώνονται μέσω ασυρμάτου, και η Ζήνα αφήνεται ελεύθερη στον αέρα για να το κυνηγήσει.

«Όλα τα κάνει με τα πόδια της. Το πιάνει, το χτυπά και το κατεβάζει με τα πόδια της. Το γεράκι έχει πολύ δυνατά άκρα και δε τραυματίζεται. Δεν ισχύουν αυτά που γράφουν πολλοί πως τα πιάνει με το ράμφος της» εξηγεί ο Σταύρος Αθανασίου.

«Ό,τι κινείται στον αέρα είναι εχθρός για αυτό, πόσο μάλλον ένα drone με κάμερα» σημειώνει. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, πριν το καθημερινό πέταγμα της Ζήνας για γυμναστική, ο κ. Αθανασίου ελέγχει το χώρο προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κατεβάσει κατά λάθος κανένα περαστικό drone.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μήπως θα πρέπει να προσέχουμε την κάμερα του φωτογράφου;» τον ρωτάω. «Όχι από τη στιγμή που είναι στα χέρια του δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δε βρίσκονταν, δε ξέρω» απαντάει γελώντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.