Οι διώξεις για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, πέραν των αυτοδιοικητικών στελεχών βαρύνουν τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τζερούδη, τον νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο, που τότε ήταν υπαρχηγός καθώς και τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.
Στη δίωξη επίσης περιλαμβάνεται ο 65χρονος ,που έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης από όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά και κατέληξε να κατακάψει το Μάτι και τη γύρω περιοχή.
Για τα αδικήματα αυτά ο νόμος προβλέπει ποινές ως πέντε χρόνια φυλάκισης που όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια.
Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός, ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.