ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο pronews TV – Βρετανία: Η Μέι απέπεμψε τον υπουργό Αμυνας για διαρροή απόρρητων

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον αποπέμφθηκε για την διαρροή πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να περιλάβει την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei στην δημιουργία του δικτύου 5G, ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η απόφαση της πρωθυπουργού αφορά την στάση του στην έρευνα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες για την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

Στην θέση του υπουργού Αμυνας η Τερέζα Μέι διόρισε τη Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg έγραψε στο Twitter ότι ο Γκάβιν Ουίλιαμσον αρνείται ότι είναι η πηγή της διαρροής και επαναλαμβάνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του θα αποκάλυπταν ποτέ απόρρητα στοιχεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Εάν είχα παραιτηθεί, αυτό θα ισοδυναμούσε με αποδοχή του ότι εγώ ή η ομάδα μου είμαστε υπεύθυνοι για την διαρροή” είπε ο Γ.Ουίλιαμσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.