ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βίντεο: Ο νόμος της φύσης – Φίδι καταβροχθίζει χρυσόψαρο στο νερό

Βίντεο: Ο νόμος της φύσης – Φίδι καταβροχθίζει χρυσόψαρο στο νερό

Τρομερές είναι οι εικόνες που έρχονται από βίντεο που δείχνει την πορεία ενός φιδιού μέσα στο νερό, έχοντας αρπάξει ένα νεκρό χρυσόψαρο, μέχρι να βρει το κατάλληλο μέρος για να απολαύσει το γεύμα του. Μάλιστα, στο νερό βρίσκονται κι άλλα φίδια αναζητώντας την τροφή τους.

Το περιστατικό έγινε στο Φράγμα Αποσελέμη της Κρήτης, όπου σε μέρος των νερών υπάρχουν πολλά νεκρά χρυσόψαρα. Αυτά αποτέλεσαν την καλύτερη λεία για τα ερπετά και ο χρήστης του Youtube Νίκος Σαράντος παρουσιάζει τις εικόνες από το βίντεο που έχει ανεβάσει στο λογαριασμό του.

Μάλιστα, στην περιγραφή υπάρχει όλη η ιστορία. Αναλυτικά, ο Νίκος Σαράντος γράφει:

«Ένα απίστευτο σκηνικό ζωής και θανάτου διαδραματίστηκε μπροστά μου όταν κατέγραφα με το drone και την κάμερα μου το περίεργο φαινόμενο του θανάτου εκατοντάδων χρυσόψαρων στον ποταμό που καταλήγει στην λίμνη του φράγματος Αποσελέμη.

Ξαφνικά μέσα στο ποτάμι εντοπίζω ένα φίδι να γλιστράει με γρήγορες κινήσεις ανάμεσα σε νεκρά και ζωντανά ψάρια έχοντας αρπάξει με τα κοφτερά δόντια του ένα από αυτά, προσπαθώντας να βρει ένα απόμερο κομμάτι στεριάς για να απολαύσει το γεύμα του.

Σε μια στιγμή σταμάτα και έχοντας πάντα στο στόμα του το χρυσόψαρο, σηκώνεται σαν να επιδεικνύει το λάφυρο του και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζει το ψάξιμο.

Στη συνέχεια και αφού βρήκε κρυψώνα πίσω από ένα ξύλο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό τους νόμους της φύσης και της τροφικής αλυσίδας…

Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα ότι αυτό το φίδι δεν ήταν ο μοναδικός θηρευτής στο ποτάμι. Ανάμεσα στα νεκρά και τα ζωντανά χρυσόψαρα υπήρχαν τουλάχιστον και άλλα τρία φίδια. Κολυμπούσαν ανάμεσα στα ανήμπορα να αντιδράσουν ψάρια, σερνόντουσαν απάνω τους και τα μύριζαν για να διαλέξουν το επόμενο γεύμα τους.

Το ένα ερπετό μάλιστα που ήταν το μεγαλύτερο και ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, είχε ένα εμφανές εξόγκωμα στη μέση του σώματος του που παρέπεμπε σε προηγούμενο πλούσιο γεύμα.

Το βλέπουμε να δαγκώνει ένα νεκρό ψάρι στο κεφάλι και να το αφήνει τελικά συνεχίζοντας το ανατριχιαστικό κυνήγι μέσα στο σκηνικό θανάτου με εκατοντάδες νεκρά και μισοπεθαμένα χρυσόψαρα που έψαχναν απεγνωσμένα για οξυγόνο.

Δάγκωναν ή προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα ψάρια στα μάτια και στο κεφάλι.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που εξελίχτηκε ξαφνικά μπροστά μου και μεγάλη τύχη που είχα το drone και την κάμερα για να την μοιραστώ μαζί σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βίντεο μου συνήθως δεν ξεπερνούν τα 2-3 λεπτά. Εδώ έκανα μια εξαίρεση που πιστεύω αξίζει τον κόπο…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.