ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Πτήση μέσα από το cockpit ενός F-15 – Ταξιδέψτε μέσα από τα μάτια του «αετού»

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από μια πτήση ενός αμερικανικού μαχητικού F-15 Eagle, στο βίντεο υπάρχου εικόνες μέσα από το cockpit. Οι εικόνες είναι από το Όρεγκον των ΗΠΑ.

Το αίτημα του Πενταγώνου για το 2020 για οκτώ F-15 μαχητικά Eagle είναι μια απόδειξη για την ευελιξία του εν λόγω μοντέλου. Σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά την πρώτη πτήση, το F-15 εξακολουθεί να είναι χρήσιμο στο σύγχρονο πεδίο μάχης, αποδεικνύοντας την αξία της συνεχούς αναβάθμισης του σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες. Τα αεροσκάφη αυτά, τα οποία οι παρατηρητές πίστευαν ότι θα “πεθάνουν” μετά την εισαγωγή του F-35 Joint Strike Fighter, ξεκινάνε μια δεύτερη καριέρα ως βοηθητικά μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Το μαχητικό που πέταξε για πρώτη φορά το 1972, ακολουθεί μια δεύτερη καριέρα πενήντα χρόνια μετά και θα μπορούσε να έχει συνεχή χρήση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ακόμη και για άλλα ογδόντα χρόνια. Το Πεντάγωνο ζητά χρηματοδότηση για οκτώ μαχητικά F-15X το 2020 , με συνολική αγορά 80 αεροσκαφών σε πέντε χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το F-15 σχεδιάστηκε αρχικά ως μαχητικό υπεροχής εναέριας κυκλοφορίας, που εισήλθε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εξοπλισμένο με ένα ισχυρό ραντάρ και με αρκετή ιπποδύναμη για να επιτρέπει στον πίδακα να επιταχύνει ευθεία επάνω. Το F-15 σχεδιάστηκε για να “καθαρίζει” τον ουρανό από τα εχθρικά αεροσκάφη. Σε μια μεταγενέστερη έκδοση, το F-15E Strike Eagle προσαρμόστηκε για να εκπληρώνει αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.