Βίντεο: Ο πριβέ παράδεισος της Κορινθίας με τη «σκοτεινή» ιστορία

Σε απόσταση λιγότερη από δύο ώρες από την Αθήνας, κοντά στα Στραβά Κορινθίας κρύβεται μια παραδεισένια παραλία, με τιρκουάζ νερά, και πυκνό πευκοδάσος.

Ο λόγος για τη Μικρή Αλκυόνη την οποία «ανακάλυψε» το drone του haanity. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, όμως το μέρος έχει δύο «σκοτεινές» πτυχές.

Όπως σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο, η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο «λημέρι» των Καρχαριών του Κορινθιακού, που είναι οι Αλκυονίδες νήσοι. Πολλές φορές στην περιοχή έχουν βρεθεί καρχαρίες (σκυλόψαρα) ακόμη και στα πολύ ρηχά νερά, τρομάζοντας τους λουόμενους. Τέτοια περιστατικά έχουν κινηματογραφηθεί και μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.

Επίσης, η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του «Τέρατος» των Αλκυονίδων (όπως το έχει ονομάσει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης), του ρήγματος που είχε δώσει τον φοβερό, πολύνεκρο σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Η παραλία είναι «πριβέ», καθώς η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη. Η επίσκεψη σε αυτήν είναι δυνατή είτε με πεζοπορία από τα κοντινά Στραβά Κορινθίας μέσω του πλούσιου πευκοδάσους είτε δια θαλάσσης, με σκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.