Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός στην Καλιφόρνια ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο γυναίκας με χειροπέδες

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Σε βίντεο καταγράφεται ένας αστυνομικός από την Καλιφόρνια να γρονθοκοπά μια γυναίκα με χειροπέδες την ώρα της σύλληψής της.

Οι συνάδελφοί του προσπαθούν να τον κάνουν να σταματήσει, φωνάζοντας: «Όχι, σταμάτα!».

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μια εσωτερική έρευνα έχει ξεκινήσει για το περιστατικό, σύμφωνα με το TMZ. Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο φαίνεται ο αστυνομικός και ένας άλλος συνάδελφός του να ρίχνουν κάτω με τη βία τη γυναίκα, στην οποία έχουν περάσει χειροπέδες. Εκείνος τότε αρχίζει να της ρίχνει γροθιές στο κεφάλι. Ένας τρίτος αστυνομικός αμέσως αντιδρά και προσπαθεί να τον απομακρύνει από τη γυναίκα.

Περαστικοί ακούγονται επίσης να αντιδρούν την ώρα που εκτυλίσσονται οι χαοτικές σκηνές, με τον έναν αστυνομικό να του λέει να σταματήσει, ενώ ο άλλος φωνάζει «όχι, όχι». Η γυναίκα βρίζει τον αστυνομικό επειδή τη χτύπησε στο κεφάλι.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να καθοριστεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του αστυνομικού για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, υπήρχαν σημάδια ότι η ύποπτη ήταν υπό την επήρεια και έγινε επιθετική απέναντι στους αστυνομικούς καθώς περίμεναν το ασθενοφόρο.

Ένας αστυνομικός «χρησιμοποίησε βία και χτύπησε τη γυναίκα δύο φορές στο πρόσωπο με τη γροθιά του. Δύο αστυνομική αμέσως παρενέβησαν και αποκλιμάκωσαν την κατάσταση», αναφέρεται σε δήλωση για το περιστατικό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.