ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Γεωργιάδης: «Ο γιατρός θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του με τα απογευματινά χειρουργεία»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media

Α.Γεωργιάδης: «Ο γιατρός θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του με τα απογευματινά χειρουργεία»

Οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το «φακελάκι» στους γιατρούς με αφορμή τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση, προκάλεσαν «κύμα» αντιδράσεων στα social media. 

“Εγώ θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια στον κόσμο. Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι κύριε Χατζηνικολάου; Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Οποιον γιατρό έχω βρει κατά τη θητεία μου να παίρνει φακελάκι, τον έχω βγάλει από το σύστημα. Δυστυχώς όμως συμβαίνει για να είμαστε ειλικρινείς” δήλωσε αρχικά ο υπουργός στον Real FM.

“Τι λέμε τώρα; Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις αφού θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονα θα μειωθεί η αναμονή των χειρουργείων για να κερδίσει αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα” πρόσθεσε.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 5’59”:

Αντιδράσεις στα social media

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να κατηγορούν τον υπουργό Υγείας ότι νομιμοποιεί το φακελάκι.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.