ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Παραμένει ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια – «Μας ανησυχεί η κατεύθυνσή της προς Οινόη και Μαγούλα (upd)

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετή ώρα είναι χωρίς ρεύμα τα Βίλια και η Οινόη

Παραμένει ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια – «Μας ανησυχεί η κατεύθυνσή της προς Οινόη και Μαγούλα (upd)

(Ανανέωση: 09:30): Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια εξελίσσονται στι πιο δύσκολο μέτωπο όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 «Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Παρόλα αυτά το μέτωπο που εξελίσσεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Πάρνηθας με μέτωπο προς Μαγούλα είναι σε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».

«Η φωτιά παραμένει μεγάλη και κρίσιμη. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση στην κατεύθυνση προς την ενδοχώρα της Βοιωτίας. Το ανησυχητικό είναι στην κατεύθυνση προς Αττική προς την Οινόη και τη Μαγούλα» είπε ο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σπανός λέγοντας ότι η καμένη έκταση – με επιφύλαξη – ξεπερνά τα 15.000 στρέμματα.


Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας.

Η ταχύτητα της φωτιάς είναι μεγάλη και όσο περνάει η ώρα οι φλόγες καλύπτουν τη μία κορυφογραμμή μετά την άλλη.

Το τεράστιο μέτωπο επεκτείνεται κοντά στα 15χλμ.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η φωτιά πέρασε στην απέναντι κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς τη Μαγούλα.

Οι φόβοι και η μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλοι καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των φαινομένων με τα μέγιστα να εντοπίζονται νωρίς το απόγευμα.

Όλοι περίμεναν με αγωνία το πρώτο φως της μέρας για να πετάξουν τα εναέρια μέσα αν και η σημερινή μέρα (18/7) κρίνεται δύσκολη αφού αναμένονται ξανά ακραίες συνθήκες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου Cyclon στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην οδό Φυλής από την μονή Κλειστών αλλά και από την επαρχιακή οδό Οινόης Μαγούλας από το εργοστάσιο Τιτάν

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες βρίσκονται συγκεντρωμένες κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντων «Τιτάν» προκειμένου αν κατέβει η φωτιά και χρειαστεί να την αποκόψουν και μην προχωρήσει το καταστρεπτικό της έργο.

H φωτιά απειλούσε τη Μάνδρα

Νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ανέβασαν βίντεο και έδειχναν πώς φαίνονταν η φωτιά από τη Μάνδρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να έχει αλλάξει πορεία και να κινείται προς τη Μαγούλα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετή ώρα είναι χωρίς ρεύμα τα Βίλια και η Οινόη.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η όλη στρατηγική το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί το μέτωπο, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο.

“Είναι σε μια χαράδρα αρκετά μεγάλη, σε μια νοητή ευθεία. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο αυτό και προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κρατήσουν αυτό το δύσκολο μέτωπο.

Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή διότι κινείται με γοργούς ρυθμούς. Ο αέρας είναι τέτοιος που καθοδηγεί τη φωτιά. Και ουσιαστικά ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και να αποκτήσει μια δυναμική διαφορετική” σημείωσε.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι για ακόμη μια αντιπυρική περίοδο συνεχίζεται το φιάσκο με τα αεροσκάφη Air Τractor, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για την αντιμετώπιση και των μεγάλων πυρκαγιών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, στην Αττική χθες ήταν σε εναέρια επιτήρηση δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor. Όταν λοιπόν ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά τα αεροσκάφη αυτά ήταν ήδη στον αέρα, αλλά δεν επιχείρησαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά και να προλάβουν την εξάπλωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο λόγος ήταν ότι τα δύο αεροσκάφη που ήταν στον αέρα ήταν «σταθερής υδροληψίας», δηλαδή μπορούσαν να γεμίσουν νερό μόνο από το αεροδρόμιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.