Δικαιολογίες, που αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η καταστροφή που υπέστησαν τόσοι χιλιάδες συμπολίτες μας θα προκαλούσαν γέλια, «επιστράτευσε» η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία Daniel.

">

Πρώτος και καλύτερος βέβαια ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε επί της ουσίας ότι είναι φυσικό να πλημμυρίσει η Θεσσαλία γιατί… το λέει το όνομά της! 

«Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή που μαζεύει νερά. Η Θεσσαλία, το λέω με την αγάπη μου για τη γλώσσα, σημαίνει θέσις ἁλός, είναι η περιοχή που είχε θάλασσα και όταν η θάλασσα ξεκίνησε να φεύγει ονομάστηκε Φθία γιατί άρχισε να φθίνει η θάλασσα στην περιοχή. Η φυσική δομή της περιοχής είναι να μαζεύει νερά, αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η γεωμορφολογία της Γαίας, έτσι έχει φτιάξει τη Θεσσαλία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η συγκεκριμένη περιοχή μαζεύει νερά, γι’ αυτό και είναι εύπορη».

Τι να κάνουμε λοιπόν; Αφού έτσι είναι η Θεσσαλία ας αφήσουμε τον κόσμο να πνιγεί! Άλλωστε και ο Α.Γεωργιάδης είπε επίσης ότι «πιστεύω τους ειδικούς που λένε ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν μπορούσε να σταματήσει τέτοια πλημμύρα. Η δικαιοσύνη καλώς ξεκινάει έρευνες διότι έχουμε νεκρούς και καταστροφές».

Για την ιστορία το όνομα Θεσσαλία συνδέεται με το μυθικό ήρωα τον Θετταλό, γιο του Αίμονα, εξ ου και Αιμονία ονομάζεται ολόκληρη η Θεσσαλία.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α.Γεωργιάδη έλεγε τα ίδια πράγματα για τη Θεσσαλία, το είχε κάνει και το 2015, όταν σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριζε ότι ο «δεξιός» είναι «ευοίωνος» και ο «αριστερός» είναι «γρουσούζης». 

Οι δικαιολογίες συνεχίστηκαν και από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αν είχαμε μια κακοκαιρία όπως αυτή του «Ιανού» θα είχαν πάει τα πάντα καλά, αλλά τι να κάνουμε, είχαμε ατυχία και η κακοκαιρία Daniel ήταν πιο ισχυρή.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η πολιτεία ήταν έτοιμη, (εάν) αντί του Daniel, την περιοχή έπληττε μία κακοκαιρία μεγέθους «Ιανού», ο κ. Βορίδης απάντησε: «Ναι ήμασταν, δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές». Εξαιτίας, μάλιστα, των μέτρων που είχαν ληφθεί, «η Καρδίτσα επλήγη λιγότερο», σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να έσπασαν σκοπίμως αναχώματα (παρόλο που το παραδέχθηκε επίσημα ο άνθρωπος που έκανε τις εργασίες), ώστε να διοχετευθεί το νερό στον κάμπο, σώζοντας, έτσι, την πόλη της Καρδίτσας. Σε κάθε περίπτωση, «η κυρία εισαγγελεύς θα κάνει το έργο της», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!