ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο ιστορικό ρεκόρ δαπανών: 7,568 δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των ομάδων για την μεταγραφική περίοδο

Σήμερα οι μέχρι τώρα δαπάνες των ομάδων της Premier League είναι μόλις... 2,43 δισ. ευρώ

Νέο ιστορικό ρεκόρ δαπανών: 7,568 δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των ομάδων για την μεταγραφική περίοδο

Το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός, οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, κατέγραψαν ρεκόρ δαπανών καθώς ξόδεψαν 7,568 δισεκατομμύρια ευρώ για μία μόνο μεταγραφική περίοδο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα κι αφού η πανδημία άφησε τα σημάδια της και στις football business (χωρίς να έχουν ανακάμψει ακόμη όλοι στο 100%) η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ (το οποίο επαναλαμβάνουμε αφορά μόνο μια μεταγραφική περίοδο και όχι το σύνολο της ημερολογιακής χρονιάς ή της ποδοσφαιρικής σεζόν).

Παρόλο που Serie A (Ιταλία) και La Liga (Ισπανία) απέχουν πολύ από τα… έξοδα που έκαναν προ κορωνοϊού, αυτό το κενό υπερκαλύφθηκε από τη (συνήθη υπόπτο) Premier League (των Αμερικανών επενδυτών) και φυσικά την επέλαση από τη Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία).

Έτσι λοιπόν τρεις ημέρες πριν το επίσημο κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου σύμφωνα με το πάντα έγκυρο transfermarkt.com μέχρι στιγμής οι διεθνείς μεταγραφές που έχουν γίνει έχουν κοστίσει το αστρονομικό ποσό των 7.631 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Στο προηγούμενο ρεκόρ (καλοκαίρι 2019) τα 7.568 δισ. αφορούσαν στις μεταγραφές 1969 ποδοσφαιριστών με την Premier League να έχει τη μερίδα του λέοντος (ως προς τα χρήματα) με 1,53 δισ., τη La Liga να ακολουθεί με επένδυσε 1,38 δισ., η Serie A με 1,23 δισ. ευρώ, η Bundesliga με 762 εκατ. ευρώ και η Ligue 1 (Γαλλία) με 713 εκατ. ευρώ.

Σήμερα οι μέχρι τώρα δαπάνες των ομάδων της Premier League είναι μόλις… 2,43 δισ. ευρώ.

Το 2019 κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι στους… μεγάλους παίκτες θα συμπεριλαμβάνονταν ομάδες όπως οι Αλ Χιλάλ, η Αλ Ιτιχάντ, η Αλ Νασρ κι η Αλ Αχλί. Κοινό τους γνώρισμα; Όλες είναι από τη Σαουδική Αραβία έχουν πολλά λεφτά και το δείχνουν! Κι έτσι ενώ το καλοκαίρι του 2022 ξόδεψαν μόλις 37 εκατομμύρια, φέτος έχουν μοιράσει 882.8 εκατομμύρια σε διάφορες ομάδες φέρνοντας αμέτρητους σούπερ σταρ στις ομάδες τους…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι επισήμως η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει και το παράθυρο των ελευθέρων (όσοι δεν έχουν συμβόλαιο με κάποια ομάδα) που κλείνει στις 20 Σεπτεμβρίου το ρεκόρ αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.