Βίντεο: Όταν ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε στο ίδιο παρκέ με τον Μάικλ Τζόρνταν

Πριν από 37 χρόνια και συγκεκριμένα το 1983, ο Μάικλ Τζόρνταν έμπαινε στον τελευταίο του χρόνο στο κολέγιο του North Carolina, καθώς το 1984 τον επέλεξαν στο Νο.3 της διαδικασίας του draft του NBA, οι Σικάγο Μπουλς αλλάζοντας την ιστορία του μπάσκετ για πάντα.

Εκείνη τη σεζόν λοιπόν, ο «Air» μαζί με τους συμπαίκτες του, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν την Εθνική μας ομάδα σε φιλικό παιχνίδι.

Ο 20χρονος δευτεροετής Μάικλ Τζόρνταν, με το 23 από τότε, πάτησε ελληνικό έδαφος και αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη, με το 7 στην πλάτη και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε σπάνιες εικόνες από την αναμέτρηση, μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Ο Γκάλης σκόραρε 24 πόντους ενώ ο Τζόρνταν 34, ο οποίος αργότερα δήλωσε: «Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη, ειδικά από τη χώρα σας». Το North Carolina επικράτησε της Εθνικής μας με 100-83.

ΕΛΛΑΔΑ: Γκάλης 24, Ανδρίτσος 16, Σακελλαρίου 2, Κοκολάκης 20, Κατσούλης 10, Σταυρόπουλος 2, Ρωμανίδης 2, Καρατζουλίδης 4, Φιλίππου 1, Μάλλαχ 2, Σκροπολίθας, Αγιασωτέλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

North Carolina: Πέτερσον 4, Τζόρνταν 34, Χιλ 8, Τόμπσον 8, Πέρκινς 14, Μπραντ Ντόχερτι 14, Ματ Ντόχερτι 7, Εξουμ 4, Μάρτιν 4, Σμιθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.