ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Αερολογίες» τα περί αποβολής των «Σπαρτιατών»: «Θα πρέπει να ξαναγίνουν οι εκλογές» λένε συνταγματολόγοι

«Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις»

«Αερολογίες» τα περί αποβολής των «Σπαρτιατών»: «Θα πρέπει να ξαναγίνουν οι εκλογές» λένε συνταγματολόγοι

Διάφορα σενάρια έχουν σκεφτεί διάφοροι συνταγματολόγοι για να αποβάλουν το κόμμα «Σπαρτιάτες», λόγω της στήριξη που του έδειξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές σε ορισμένες περιφέρειες ή ακόμα και σε όλη την επικράτεια της χώρας! 

Ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, μίλησαν στο Mega για το εάν υπάρχει «παράθυρο» στο μπλόκο του κόμματος «Σπαρτιάτες» λόγω του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, είπε πως το κριτήριο για το εάν υπάρχει πρόβλημα με την εκλογική διαδικασία είναι το εάν ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Σπαρτιάτες» είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως δηλαδή είχε γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Μαΐου.

«Η δήλωση του Κασιδιάρη για υποστήριξη των Σπαρτιατών έγινε μετά την ανακοίνωση των συνδυασμών που θα συμμετείχαν στις εκλογές. Άρα ο Άρειος Πάγος δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα του επέτρεπαν να επέμβει. Κατά τη διάρκεια της εκλογική περιόδου υπήρξαν επανειλημμένες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ότι θα υποστηρίξει τους ‘’Σπαρτιάτες’», είπε αρχικά.

Ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, δήλωσε πως τα κρίσιμα στοιχεία είναι πως αυτή είναι μία νέα κρίση όχι για τη συμμετοχή ενός κόμματος αλλά για τη νομιμότητα ενός εκλεγμένου κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή είναι μία κρίση που την κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο για την ευχαριστήρια δήλωση αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όποιες ενέργειες γίνουν από εδώ και πέρα. Τρίτον και πιο σημαντικό, πρέπει να δούμε επιπτώσεις θα έχει αυτή η ακύρωση. Θα έχουμε είτε επανάληψή των εκλογών ή θα ξαναγίνουν στις 12 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν. Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.