ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήλωση τ.υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλου για το «Βατερλό» των δημοσκοπήσεων (και) στην Τουρκία: «Μέσα χειραγώγησης εκλογέων»

«Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι σε θέση να καταγράφουν με αντιπροσωπευτικό τρόπο τις πραγματικές τάσεις του εκλογικού σώματος»

Δήλωση τ.υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλου για το «Βατερλό» των δημοσκοπήσεων (και) στην Τουρκία: «Μέσα χειραγώγησης εκλογέων»

«Γερό χαστούκι στην αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων» χαρακτηρίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του, υπογραμμίζει ότι «το σύνολο, σχεδόν, των δημοσκοπήσεων στη γειτονική μας χώρα προέβλεπε άνετη προεδρική εκλογή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την πρώτη Κυριακή, αλλά πρώτος και με διαφορά είναι ο… Ρ.Τ.Ερντογάν»!

«Τι δεν πάει καλά με τις έρευνες της κοινής γνώμης και ιδιαιτέρως, με τον τρόπο που διενεργούνται αυτές και λειτουργούν κατά τις προεκλογικές περιόδους;» αναρωτιέται, με νόημα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζοντας ότι παρόμοιο “ναυάγιο” των δημοσκόπων είχε παρατηρηθεί και στις εκλογές που έγιναν στην Κύπρο για την εκλογή νέου προέδρου. 

Τα ερωτήματα, που θέτει δημόσια ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά (και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας) γίνονται εξαιρετικά επίκαιρα, σε συνδυασμό με την επισήμανσή του ότι «Είναι επίκαιρο και επιβεβλημένο μία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες γενικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα να επιστήσουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στον σχετικό χαρακτήρα των αποτελεσμάτων των προεκλογικών δημοσκοπήσεων και να ζητήσουμε από τους πολίτες να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντί τους, μια και δεν είναι λίγες οι πιθανότητες, εξ αντικειμένου, να λειτουργήσουν ως μέσα χειραγώγησης μερίδας του εκλογικού σώματος στην τελική ευθεία προς την κάλπη»

«Είναι προφανές», καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος «ότι οι κοινωνίες μας έχουν αλλάξει, η κάθε μία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι σε θέση να καταγράφουν με αντιπροσωπευτικό τρόπο τις πραγματικές τάσεις του εκλογικού σώματος και τη δυναμική των μετακινήσεων των εκλογέων στον “υποδόρειο ιστό”, δηλαδή κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.