ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί το βράδυ των εκλογών «θα σβήσουν τα φώτα» για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη – Ελπίζουν σε πεντακομματική Βουλή (upd)

Κόμμα Κασιδιάρη και MεΡΑ 25 oι βασικοί στόχοι προς «εξόντωση»

Γιατί το βράδυ των εκλογών «θα σβήσουν τα φώτα» για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη – Ελπίζουν σε πεντακομματική Βουλή (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 22/01 – 19:26):

«Αφήνοντας» με νομοθετική ρύθμιση εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη, το οποίο κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όχι απλώς πιάνει το όριο εισόδου 3%, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και το 5%, ο Κ.Μητσοτάκης και οι Αμερικανοί σύμβουλοί του βασικά επιδιώκουν να διασκορπιστούν οι ψήφοι του προς διάφορες μικρότερες κατευθύνσεις, τα λεγόμενα κόμματα «δεξιά της ΝΔ».

Πολλά από τα οποία κόμματα -αν δεν βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου- εντούτοις είναι πρόθυμα να πουλήσουν «στήριξη» μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου και να μειώσουν το ποσοστό της αυτοδυναμίας και να ρίξουν τις ψήφους τους προς μία «σταθερή» κυβέρνηση.

Βέβαια, το όριο αυτοδυναμίας για τις δεύτερες εκλογές, που θα ισχύσει και το κλιμακωτό μπόνους, έχει προσδιοριστεί γύρω στο 37% με έξι κόμματα.

Ποσοστό το οποίο πρακτικά είναι αδύνατο να το επιτύχει η Νέα Δημοκρατία.

Ούτε καν το 34%.

Και το ξέρουν (διαβάστε σχετικά εδώ)

Αλλά θα προσπαθήσουν να μην υπάρξει το κρίσιμο έκτο ή και έβδομο κόμμα στην Βουλή που θα τους «τελειώσει».

Θα προσπαθήσουν νομοθετικά, έστω και με την βοήθεια της Ελληνικής Λύσης του Κ.Βελόπουλου να ψηφίσουν «αποβολή» του «κόμματος Κασδιάρη» από την Βουλή.

Και εν συνεχεία να επικεντρώσουν την πολιτική τους κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και του MεΡΑ 25. Για να μειωθούν τα εντός Βουλής κόμματα στα πέντε και να μειωθεί το όριο αυτοδυναμίας στο 34%!

Θα πιάσουν 34% σε τυχόν δεύτερες κάλπες; Κατ’αρχήν θα πρέπει να υπάρξουν δεύτερες κάλπες.

Γιατί άλλο είναι ότι σχεδιάζει το Μαξίμου και άλλο όταν ανοίξουν οι κάλπες. Εκεί πιθανότατα «θα σβήσουν τα φώτα» για τον Κ.Μητσοτάκη.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Αυτή την στιγμή καταγράφονται από τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις, «φτιαγμένα» δείγματα εκλογικού σώματος με ποσοστά αναποφάσιστων της τάξης του 15% ή και 20%.

Ε, λοιπόν οι αναποφάσιστοι αυτοί δεν υπάρχουν.

Σχεδόν όλοι έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν και αυτό που θα ψηφίσουν δεν θα αρέσει καθόλου στη νυν κυβέρνηση.

Και αυτή είναι η διαφορά των μετρήσεων μεταξύ των «κατά παραγγελία» και των δημοσκοπήσεων που παραδοσιακά διεξάγουν μεγάλες δυτικές ξένες πρεσβείες. Το πραγματικό δείγμα και η αναγωγή επί των πραγματικών αναποφάσιστών.

Το Μαξίμου ξέρει ότι με ένα ποσοστό της τάξης του 23-26 ή και 28% στις πρώτες εκλογές και ίσως την δεύτερη θέση μπορεί και να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές.

Γιατί αν τώρα «φίλοι και συγγενείς» την δίνουν στο 30%, αυτό σημαίνει πρακτικά 25%.

Για τον λόγο αυτό θέλει να πετάξει εκτός το κόμμα Κασιδιάρη και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση.

Και όταν λέμε το «κόμμα Κασιδιάρη», εννοούμε κι ένα κόμμα που απλά θα έχει την «ευλογία» του έγκλειστου πολιτικού και όχι την πραγματική ηγεσία του, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να μην είναι υποψήφιοι οι καταδικασμένοι της δίκης της ΧΑ, έστω και αν δεν υπήρχε καμία νομοθετική πρόβλεψη στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων όταν καταδικάστηκαν.

Αν δεν είναι υποψήφιο όμως ένα οποιοδήποτε «κόμμα Κασιδιάρη», οι ψήφοι διασπείρονται, εκτός από αυτούς που δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν.

Και βέβαια κανείς δεν έχει την δυνατότητα να μπει στη Βουλή από τα λοιπά κόμματα, αυτό είναι πλέον σαφές.

Δεν έχουν «καύσιμο», δηλαδή εκλογικά κεφάλαια και δεν έχουν ηγεσίες ή τουλάχιστον ώριμες ηγεσίες. Εκτός από αυτούς που είναι «πιόνια του Μαξίμου» ήδη.

Όμως για σχεδόν κάθε 1% που πηγαίνει προς κόμμα που δεν θα μπει στη Βουλή ο πρώτος κερδίζει από μία έδρα!

Με 37% του πρώτου κόμματος και το άθροισμα των ποσοστών των εκτός Βουλής κομμάτων στο 10% ο πρώτος παίρνει 149 έδρες.

Με 37% του πρώτου κόμματος και τα εκτός Βουλής κόμματα στο 13% οι έδρες φτάνουν στις 153!

Φυσικά αυτή η ΝΔ με τον Κ.Μητσοτάκη, δεν θα φτάσει στο ορατό μέλλον των επόμενων ετών το 37%, ενώ και το 39% του 2019 ήταν «τεχνητό δημιούργημα» μιας προπαγάνδας που «θα καταργούσε την Συμφωνία των Πρεσπών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά από τότε άλλαξαν όχι απλώς πολλά. Άλλαξαν όλα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.