ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Guadian: «Τα σκάνδαλα της κυβέρνηση θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα – Αξιοπρεπές αποτέλεσμα για τη ΝΔ το 33%»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να διεξαγάγει νέες εκλογές τον Ιούλιο»

Guadian: «Τα σκάνδαλα της κυβέρνηση θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα – Αξιοπρεπές αποτέλεσμα για τη ΝΔ το 33%»

Στα σκάνδαλα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους στέκεται η βρετανική εφημερίδα Guardian. 

Ξεκινώντας από την τελευταία προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Θησείο, η εφημερίδα εστίασε στο ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θέλουμε σταθερότητα ή συνεχή αβεβαιότητα; Αυτό είναι το δίλημμα που καλούμαστε να απαντήσουμε».

Συγκρίνοντας ο Guadian τις εκλογές του 2019 με του 2023 επισημαίνει πως η δεύτερη θητεία έχει αποδειχθεί λιγότερο εύκολη από ό,τι οραματίστηκε ο Μητσοτάκης.

Τα σκάνδαλα

Η τραγωδία των Τεμπών, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών,  οι καταγγελίες για διαφθορά, αστυνομική βία, σκληρές μεταναστευτικές πολιτικές είναι “πληγές” που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει και που σίγουρα θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η απλή αναλογική

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της απλής αναλογικής ο νικητής πρέπει να λάβει περίπου το 46% των ψήφων για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών, κατόρθωμα που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

«Αν η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώσει το 33% των ψήφων, θα είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα», δήλωσε η Μαρία Καρακλιούμη, πολιτική αναλύτρια στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Rass. «Όλοι γύρω από τον πρωθυπουργό πίστευαν ότι θα ήταν πιο εύκολο. Χωρίς μια πολύ μεγάλη έκπληξη, η Ελλάδα θα πρέπει να διεξαγάγει νέες εκλογές τον Ιούλιο επειδή η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται πολύ μικρή».

Οι αναποφάσιστοι

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελούν οι αναποφάσιστοι οι οποίοι εκτιμώνται ως κεντρώοι που έχουν μεγαλύτερη τάση να υποστηρίξουν τη ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ψηφίσω, θα αποφασίσω στην κάλπη», είπε η Νιόβη Φωτίου, μια 30χρονη κομμώτρια. «Όλοι δίνουν αυτές τις υποσχέσεις. Ο Τσίπρας λέει ότι θα αυξήσει τους μισθούς, αλλά πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο μισθός μου, με τον πληθωρισμό, έχει υποστεί μειώσεις σχεδόν 10%. Όλοι όσοι γνωρίζω ανησυχούν για την ακρίβεια».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.