ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» χαζός είναι;

«Η Γλυφάδα Μπροστά»: Ανακοίνωσε αποχή από τις εκλογές – Καταγγέλλει Γ.Παπανικολάου – Στηρίζει Σ.Γεωργούλα

Η δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης δημοτικού συμβούλου Αναστάσιου Β.Γκουριώτη

«Η Γλυφάδα Μπροστά»: Ανακοίνωσε αποχή από τις εκλογές – Καταγγέλλει Γ.Παπανικολάου – Στηρίζει Σ.Γεωργούλα

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα Μπροστά», Τάσος Γκουριώτης, ανακοινώνει την αποχή της παράταξης από τις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου και κάνει έναν απολογισμό της καταστροφικής εννεαετίας δημοτικής αρχής του Γ.Παπανικολάου, ενώ δηλώνει στήριξη στην παράταξη «Η Γλυφάδα μας Ενώνει» του Στάθη Γεωργούλα.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής

«Φίλοι και συμπολίτες, δημότες της Γλυφάδας

Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, η δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά» δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, με κοινή απόφαση των στελεχών της.

Μετά από εννέα χρόνια παραμονής στο «τιμόνι» του Δήμου του Γ.Παπανικολάου, η πόλη πέρα από μερικά έργα «βιτρίνας» και πολλά-έργα-μακέτες, αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα.

Αρχικά ο Γ.Παπανικολάου διέφυγε των κακουργηματικών κατηγοριών για 63 πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες ελήφθησαν επί δημαρχίας του με άγνωστη ζημία η οποία όμως σίγουρα υπερβαίνει το όριο που ο νόμος ορίζει ως κακούργημα (120.000  ευρώ ή επαναλαμβανόμενη ως πράξη, οι 30.000 ευρώ). 

Σε πρακτικό επίπεδο η ζημία ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Πράξεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σε σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Εν προκειμένω, ήταν αρκετή μια ειδική «φωτογραφική» νομοθεσία για να νομιμοποιήσει εγκληματικές πράξεις της διοίκησης του δήμου των ετών 2014-2019.

Συγκεκριμένα με ειδική νομοθετική ρύθμιση του κυβερνητικού κόμματος, του οποίου ο Γ.Παπανικολάου υπήρξε κορυφαίο μέλος, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, «σβήστηκαν»! 

Έτσι απλά! Ένα έγκλημα, δηλαδή παύει να είναι έγκλημα αν το αποφασίσει η πλειοψηφία της Βουλής!

Μία διαδικασία που θα έκανε ακόμα και τον δικτάτορα Τσαουσέκου ή τον Εμβέρ Χότζα να κοκκινήσουν από ντροπή, καθώς για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις είχαν καθαιρεθεί και καταδικαστεί σε καθείρξεις δήμαρχοι άλλων ελληνικών δήμων σε προγενέστερο χρονικό διάστημα!

Εν συνεχεία με πρόφαση την πανδημία του Covid-19, το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδρίαζε με τηλεδιασκέψεις, επί τρία ολόκληρα χρόνια, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2023 (με εξαίρεση δύο συνεδριάσεις τον Ιανουάριο του 2022 και του 2023), επικαλούμενο λόγους «υγειονομικής ασφάλειας»!

Μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ενός Δήμου, έστω εν μέσω πανδημίας, δεν συνεδρίασε με φυσική παρουσία των μελών του, επί τρία ολόκληρα χρόνια. Ούτε στην Κατοχή δεν είχε συμβεί αυτό!

Στην ουσία για να μην υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική κριτική στα έργα και τις ημέρες του δημάρχου.

Μια διαδικασία στην οποία «Η Γλυφάδα Μπροστά» ξεκάθαρα απείχε για τον απλό λόγο ότι δεν επιθυμούσε να συναινέσει στην κοροϊδία των δημοτών.

Πραγματικά τι να πρωτοθυμηθούμε από τα πραγματικά «έργα» του Γ.Παπανικολάου και της παράταξής του.

  • Το ότι η Γλυφάδα έγινε τα τελευταία χρόνια  από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας;
  • Το ότι η δημοτική Αστυνομία το μόνο που έκανε ήταν να κόβει κλήσεις ακόμα και… σε πουλιά που πάρκαραν παράνομα σε κλαδιά και δεν ήταν πολιτικοί φίλοι του Γ.Παπανικολάου, ενώ η εγκληματικότητα μαστίζει την πόλη;
  • Να σκεφτούμε τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα πεζοδρόμια όταν για να γίνουν έργα βιτρίνας, όπως η κεντρική νησίδα της οδού Γ.Λαμπράκη, καταργούνταν ακόμα και οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης που υπήρχαν διαθέσιμες.
  • Το ότι η πόλη ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων στάθμευσης και στους κεντρικούς δρόμους είναι πραγματικότητα οι διπλές σειρές σταθμευμένων αυτοκινήτων.
  • Το ότι ο Γ.Παπανικολάου μείωσε τα δημοτικά τέλη κατά 20%, ενώ στην πραγματικότητα απλά εκτέλεσε μια δικαστική απόφαση υπέρ ενός πολίτη που είχε προσφύγει στο Δικαστήριο κατά των εξωφρενικά υψηλών δημοτικών τελών.
  • Και βέβαια να θυμηθούμε ότι είναι ο πρώτος δήμος της χώρας όπου όταν ξέσπασε πυρκαγιά λόγω των εγκληματικών παραλείψεων αποψίλωσης του περιβάλλοντος χώρου στον υποσταθμό της ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2022, κάηκαν ακόμα και… τα βράχια της Αιξωνής κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν δέντρα παρά θάμνοι.

Κατά τα λοιπά, υπάρχει αντιπυρική προστασία στην Γλυφάδα!

Η Γλυφάδα αργοπεθαίνει και αυτό θα γίνει επί ημερών Γ.Παπανικολάου γιατί δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προετοιμασία, έτσι ώστε η πόλη να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση, από όλες τις απόψεις, που θα δημιουργήσει η ύπαρξη του κολοσσιαίου έργου του Ελληνικού στα όριά της.

Εδώ να σημειώσουμε, ότι ακόμα και το κορυφαίο έργο της απομάκρυνσης του τραμ που χωρίζει «στα δύο» το εμπορικό της κέντρο και πηγαινοέρχεται με άδεια βαγόνια, η μοναδική κίνηση που θα μπορούσε άμεσα να δώσει «ανάσα» στην εμπορική κίνηση της πόλης, και το οποίο, έργο  είχε, κατόπιν πολιτικής πίεσης της παράταξής μας, «Η Γλυφάδα Μπροστά» προεκλογικά το 2019, δεσμευτεί ο Γ.Παπανικολάου ότι θα το κάνει και θα το μεταφέρει στην παραλιακή λεωφόρο, ούτε ξεκίνησε, ούτε υπάρχει η ελάχιστη προετοιμασία να το πράξει.

Όπως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την περιβόητη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου!

Άραγε που πήγαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

Η «Γλυφάδα Μπροστά» εννοείτε δεν θα πάψει να υφίσταται ως δημοτική παράταξη και τα στελέχη της θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, έτσι ώστε η πόλη να κλείσει τις «πληγές» της 9ετίας του Γ.Παπανικολάου και να επανέλθει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Στο μεταξύ επειδή πολλά από τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Γλυφάδα, απασχολούν γενικότερα τον ελληνικό λαό, «Η Γλυφάδα Μπροστά» θα αποκτήσει και μία δεξαμενή σκέψης η οποία θα επεξεργάζεται και θα προτείνει λύσεις για όλα αυτά και πολλά άλλα τα οποία δεν μπορούν να περιγραφούν σε ένα κείμενο λίγων λέξεων.

Ζητούμε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην γενικότερη προσπάθεια να αλλάξει η ποιότητα ζωής της πόλης της Γλυφάδας, σε όλα τα επίπεδα.

Η δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά» θα είναι μαζί τους και θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται όλα τα δίκαια αιτήματά τους, απέναντι στην αυθαιρεσία της διοίκησης Παπανικολάου.

Προσωπικά σε αυτές τις εκλογές θα στηρίξω την δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα μας ενώνει» με επικεφαλής τον Στάθη Γεωργούλα και μία ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου και μπορούν να βοηθήσουν την πόλη να επιστρέψει στις ημέρες ακμής της.

Μετά τιμής

Αναστάσιος Β.Γκουριώτης,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημοτικός Σύμβουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ