Μια νεαρή Tiktoker έθιξε το θέμα

Μία νεαρή Tiktoker, η Ruby αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μόρια των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το μικρό μοριο θεωρούταν αρετή.«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόσα πολλά από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα έχουν μυώδη διάπλαση και όμως ένα μικροσκοπικό μόριο;», ανέφερε αρχικά στο βίντεό της.Συνεχίζοντας ανέφερε πως:  «Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι οι Έλληνες συχνά παρουσίαζαν τους εχθρούς τους, τους Αιγύπτιους, τα πλάσματα της σάτιρας, ακόμα και τους ανόητους στις κωμωδίες με μεγάλα μόρια.

Οπότε στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν αρνητικό να έχουν μεγάλο πέος, κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι το μεγάλο μόριο ήταν κακό και το μικρό ήταν πολύ καλό στην αρχαία Ελλάδα. Αλλά γιατί ήταν αυτό;».

@rubysaysstuff I sound like some kind of wannabe professor but I found this kinda interesting #foryou #historytok #ancientgreece #fyp #history #randomfacts ♬ original sound – Ruby.Reign

Η Ruby ισχυρίστηκε ότι όλα έχουν να κάνουν με το πώς έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις.

«Αποδεικνύεται ότι στην αρχαία Ελλάδα, το να έχεις μικρότερο μόριο θεωρούνταν σημάδι αρετής, ευγένειας ή αυτοελέγχου και πειθαρχίας. Αντίθετα, το να έχεις μεγάλο πέος, ήταν σημάδι λαγνείας και βαρβαρότητας, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά».

Το βίντεο της Ruby έχουν συγκεντρώσει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια προβολές, με πολλά άτομα να δηλώνουν ενθουσιασμένα.

«Σίγουρα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας», «Γεννήθηκα πραγματικά σε λάθος γενιά», ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Η Ρούμπι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή στην αντίληψή μας για το μέγεθος, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ομορφιά σχετικά με το ανθρώπινο σώμα.

@rubysaysstuff Let me know if you learnt anything useful 😜 #foryou #historytok #ancientgreece #fyp #randomfacts #UARushChallenge ♬ original sound – Ruby.Reign

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!