ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κ.Βελόπουλος: «Το μοναδικό μέρος που δεν μπορούσαν να εισέλθουν τουρκικά τεθωρακισμένα είναι το δάσος της Δαδιάς που κάηκε»

«Λίγες ημέρες πριν τις φωτιές δόθηκαν άδειες για ανεμογεννήτριες»

Κ.Βελόπουλος: «Το μοναδικό μέρος που δεν μπορούσαν να εισέλθουν τουρκικά τεθωρακισμένα είναι το δάσος της Δαδιάς που κάηκε»

Μια άλλη οπτική στη φωτιά που καίει για μια ακόμη μέρα στον Έβρο έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς αναφέρθηκε στο «σχέδιο Βαριοπούλα» και στη δυσκολία που θα έβρισκαν εχθρικά τεθωρακισμένα να εισέλθουν, λόγω της πυκνής βλάστησης. 

Ένα πρόβλημα που πλέον δεν υπάρχει, καθώς το δάσος κάηκε. Όπως είπε ο Κ.Βελόπουλος «το μοναδικό μέρος στο οποίο δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν τα τεθωρακισμένα των Τούρκων είναι η Αισύμη, Άβαντα και το πάνω μέρος της Δαδιάς γιατί έχει παρθένο δάσος. Τι έπρεπε να κάνει κάποιος για να έχει εύκολη πρόσβαση; Να καεί το δάσος». Με τη φωτιά «βολεύτηκαν οι Τούρκοι», πρόσθεσε.

Ο Κ.Βελόπουλος είπε επίσης ότι «πρέπει να στήσουμε νάρκες αντιαρματικές. Το επιτρέπει η σύμβαση της Γενεύης. Στα σύνορα. Προστατεύω τα σύνορά μου. Αυτή είναι η άποψή μου»

Ο Κ.Βελόπουλος σε ερώτηση για το τι δεν πήγε καλά στα μέτωπα των πυρκαγιών δήλωσε πως τίποτα δεν πήγε καλά και έριξε το βάρος στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, το ερπυστριοφόρο που πήγε στον Έβρο είναι ελληνικής κατασκευής. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει 20-30 τέτοια, πρέπει να έχουμε μόνο ένα;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια μίλησε για τις ανεμογεννήτριες και τόνισε ότι «22 ημέρες πριν τη φωτιά δόθηκαν άδειες για τη Θράκη. Στην Πάρνηθα το ίδιο, στην Εύβοια, στη Ρόδο… όλα αυτά είναι συμπτώσεις;»

«Η κλιματική κρίση, δεν ευθύνεται για τις πυρκαγιές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πρόληψη» ανέφερε καθώς επέκρινε την έλλειψη προληπτικών μέτρων.

Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν αναγκαστεί να συλλάβουν παράνομους μετανάστες στον Έβρο είπε ότι «οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται το σπίτι τους. Θα έπρεπε να έχουμε θωρακίσει τον Έβρο, να μην περνάει κουνούπι. Αν γίνει κάτι, οι ακρίτες του Έβρου είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα πέσουν για την πατρίδα».

«Δεν είναι αυτοδικία να συλλαμβάνουν κάποιον που παρανομεί… Είμαι ο τελευταίος που θα εμπιστευτεί μια δικαιοσύνη που διορίζεται» είπε ακόμη και πρόσθεσε, «αν βιάσει κάποιος ή πειράξει έναν αδύναμο, εγώ ο ίδιος θα τον συλλάβω».

Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για μία απευθείας ανάθεση. «Ακόμα υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει παράνομα τα στοιχεία προσωπικών δεδομένων στις νέες ταυτότητες. Θα παλέψω για να μην βγάλω ταυτότητα». 

Όπως τόνισε, η θέση της Ελληνικής Λύσης για το ζήτημα είναι να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι του είναι αδιάφορη η παρουσία του, δεν τον γνωρίζει αλλά για να άφησε την Goldman Sachs μάλλον κάτι καλό θέλει να κάνει για την χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.