ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κως: «Μπαράζ» δημοσιευμάτων για την αδικοχαμένη 27χρονη – Τι υποστηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ

Πρώτο θέμα και στην Πολωνία η δολοφονία της 27χρονης

Κως: «Μπαράζ» δημοσιευμάτων για την αδικοχαμένη 27χρονη – Τι υποστηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ

 Πολωνοί δημοσιογράφοι στέλνουν ανταποκρίσεις, με την υπόθεση της αδικοχαμένης 27χρονης να είναι το κυρίαρχο στα πρωτοσέλιδα.

«Μπαράζ» δημοσιευμάτων από πολωνικά μέσα ενημέρωσης για τον μυστηριώδη θάνατο της 27χρονης Αναστάζια, που βρέθηκε νεκρή μετά από έξι ολόκληρες ημέρες ερευνών σε θάμνο κοντά στην περιοχή Αλυκές στο νησί της Κω. Ο πολωνικός τύπος κάνει εκτενή αναφορά στην αδικοχαμένη κοπέλα που έφυγε από το Βρότσλαβ, τον τόπο καταγωγής της, προκειμένου να δουλέψει το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο του νησιού.

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων site γράφουν αρχικά για την εξαφάνιση της νεαρής γυναίκας και έπειτα για τον τραγικό της θάνατο. «Η Anastazja Rubińska από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω» ήταν από τα πρώτα δημοσιεύματα του πολωνικού wroclaw.pl για τον εντοπισμό της 27χρονης ενώ το nczas.com ανέφερε λίγο αργότερα «νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. Ο αδερφός και ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν».

Το tuwroclaw.com «βλέπει» πίσω από την πιθανή δολοφονία της νεαρής τον Μπαγκλαντεσιανό που κρατείται από τις αρχές. «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Εδώ βρέθηκε νεκρή. Δολοφόνος και απαγωγέας από το Μπαγκλαντές» ενώ όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι η κοπέλα στραγγαλίστηκε ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της: «Η Αναστασία βασανίστηκε. Ήταν ένας επώδυνος θάνατος».

Τα αντανακλαστικά της πολωνικής κυβέρνησης ήταν άμεσα καθώς ο Πολωνός υπουργός δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 27χρονης. Σε αυτό αναφέρονται και δημοσιεύματα όπως του wroclaw.wyborcza.pl που γράφει «φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: «Διέταξα έρευνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο μήκος κύματος το kozaczek.pl: «Η εξαφάνιση της Αναστάζια με καταγωγή το Βρότσλαβ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ziobro επιβεβαιώνει τον θάνατο της 27χρονης στο νησί της Κω» ενώ το goniec.pl γράφει ότι «ο Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε βήματα σχετικά με τον θάνατο της Αναστασίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές. Ο πολιτικός ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.