ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οργή στο Ταϊβαν: Νηπιαγωγοί κατηγορούνται ότι νάρκωναν παιδιά με ηρεμιστικά

Οκτώ μαθητές φέρεται να βρέθηκαν θετικοί στα ίχνη ψυχοδραστικών φαρμάκων

Οργή στο Ταϊβαν: Νηπιαγωγοί κατηγορούνται ότι νάρκωναν παιδιά με ηρεμιστικά

Ανησυχία και οργή εχει προκαλέσει στην Ταϊβάν ένα σκάνδαλο χορήγησης ηρεμιστικών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας .

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο CNN οι δάσκαλοι στο νηπιαγωγείο Baoren, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην πόλη Νέα Ταϊπέι κατηγορήθηκαν ότι ηρέμησαν τα παιδιά με εθιστικά σιρόπια για το βήχα. Η αστυνομία ξεκίνησαν έρευνα, καθώς οι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για παιδιά που παρουσίαζαν ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως εναλλαγές στη διάθεση και κράμπες. Συνολικά, οκτώ μαθητές φέρεται να βρέθηκαν θετικοί στα ίχνη ψυχοδραστικών φαρμάκων φαινοβαρβιτάλη και βενζοδιαζεπινών.

Τα συμπτώματα των παιδιών είναι κατά τους γιατρούς, συμπτώματα στέρησης από τα άκρως εθιστικά φάρμακα. Η φαινοβαρβιτάλη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, ενώ οι βενζοδιαζεπίνες είναι ένας ισχυρός τύπος υπνωτικού φαρμάκου.

Επισημαίνεται ότι ο διευθυντής του νηπιαγωγείου Baoren και πέντε δάσκαλοι έχουν συλληφθεί εν αναμονή ποινικής έρευνας. Παράλληλα, το σχολείο έκλεισε και καλείται να πληρώσει 150.000 δολάρια Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε δήλωσή της προς τους γονείς, η Jidibao Education Group, η μητρική εταιρεία της Baoren ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι περιμένει τις εξελίξεις της έρευνας, καθώς «η αλήθεια δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.