Υπουργείο Υγείας Γερμανίας: Σκοπεύει να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους

Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να είναι έτοιμη προς ψήφιση έως το τέλος του έτους

Υπουργείο Υγείας Γερμανίας: Σκοπεύει να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους

Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργού Καρλ Λάουτερμπαχ σκέφτεται να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους. Η ελεγχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης για μη ιατρική χρήση περιλαμβάνεται και στην προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.

Σχεδιάζεται η αποποινικοποίηση της αγοράς και κατοχής έως 20 γραμμαρίων κάνναβης από την ηλικία των 18 ετών, ενώ θα επιτρέπεται η καλλιέργεια έως και δύο φυτών κάνναβης για προσωπική χρήση. Στη νομιμοποιημένη κάνναβη, η ποσότητα της μεθυστικής ουσίας THC δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 15%, «προκειμένου να αποφευχθεί η εγκεφαλική βλάβη που σχετίζεται με την κάνναβη», επισημαίνεται στο έγγραφο. Σε άτομα ηλικίας 18-21 ετών θα επιτρέπεται ωστόσο η πώληση μόνο προϊόντων με περιεκτικότητα έως 10%. Το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει επίσης τη διοργάνωση ακόμη και υποχρεωτικών μαθημάτων πρόληψης για τους εφήβους κάτω των 18 ετών.
Ειδική ρύθμιση θα γίνει και για τα σημεία πώλησης των προϊόντων κάνναβης. Θα τεθούν ελάχιστες αποστάσεις από σχολεία και εγκαταστάσεις για παιδιά και εφήβους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η πώληση να γίνεται και από φαρμακεία, με στόχο να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια σε απομακρυσμένες περιοχές. Το εμπόριο κάνναβης χωρίς ειδική άδεια παραμένει παράνομο, όπως και η διαφήμιση προϊόντων κάνναβης. Η φορολόγηση θα γίνει πιθανότατα με τον ανώτατο δυνατό συντελεστή και η ζήτηση θα πρέπει να καλυφθεί αποκλειστικά με την εγχώρια παραγωγή, καθώς απαγορεύεται η εισαγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να είναι έτοιμη προς ψήφιση έως το τέλος του έτους, αν και ήδη τα περισσότερα κρατίδια δεν ασκούν διώξεις για κατοχή μικροποσότητας, αλλά η κάνναβη κατάσχεται. Η ιατρική χρήση κάνναβης εισήχθη στη Γερμανία το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.