Βίντεο-φρίκη: Έτσι ξεραίνουν τις σαύρες προτού τις στείλουν για να φαγωθούν

Ένα φρικιαστικό βίντεο για το πως ξεραίνεται το φαγητό των Κινέζων, οι σαύρες, σε ένα χωριό της Ταϊλάνδης έρχεται στη δημοσιότητα. Μάλιστα οι κάτοικοι που ασχολούνται με το εμπόριο υποστηρίζουν ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το παράξενο έδεσμα προετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, σε ένα απομακρυσμένο χωριό, στο Νακόν Φανόν, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Οι εργάτες εκεί μαζεύουν τις σαύρες, τις σκοτώνουν και τους βγάζουν τα εντόσθια, προτού τεντώσουν τα σώματά τους με μεταλλικούς συνδετήρες κα τις αποξηράνουν στον ήλιο.

Οι ντόπιοι εκεί βγάζουν ένα πολύ αξιοπρεπές εισόδημα, περί τις τέσσερις φορές τον εθνικό κατώτατο μισθό στη χώρα- εξάγοντας κοντέινερ γεμάτα με τα ερπετά, στην Κίνα, όπου πωλούνται σε αγορές.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους που ασχολούνται με το εμπόριο γκέκο ανέφεραν ότι οι δουλειές έχουν καταστραφεί από την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως ανέφεραν σε τοπικά ΜΜΕ, φοβούνται ότι ο κλάδος θα μπορούσε να εξαφανιστεί, εκτός κι αν βελτιωθεί η κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.