Βίντεο: Ονόμασαν δύο νεογέννητα πούμα ως… «Καραντίνα» και «Πανδημία»

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός αφήνει αισθητά αποτελέσματα στον κόσμο, ακόμα και στον τρόπο που βαφτίζουν… δύο νεογέννητα πούμα.

Δύο πούμα που γεννήθηκαν πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο στο ανατολικό Μεξικό και δίνουν μια ελπίδα για την επιβίωση αυτού του είδους που διατρέχει κίνδυνο στη χώρα.

Εκείνη ακούει στο όνομα «Πανδημία», εκείνος βαφτίστηκε «Καραντίνας». Τα δύο ζώα με τη διάστικτη γούνα γεννήθηκαν στις 20 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά τη γέννηση μιας τίγρης στην οποία δόθηκε το όνομα… «Κόβιντ», στον ζωολογικό κήπο της Κόρντομπα, στην Πολιτεία Βερακρούς του Μεξικό.

Το πούμε προστατευόμενο είδος στο Μεξικό

Τα ονόματά τους, «Παντέμια» και «Κουαρεντένα» στα ισπανικά, έχουν ως στόχο «να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος ότι θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην κρίση», εξήγησε ο Γκονσάλο Ροντρίγκς, ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Africa Bio Zoo.

Τα πούμα προστατεύονται στο Μεξικό γιατί είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση στη χώρα αυτή. Ο Ροντρίγκες εξήγησε ότι οι κηλίδες στο τρίχωμά τους θα εξαφανιστούν σε λίγους μήνες. Οι γονείς της Πανδημίας και του Καραντίνα προέρχονται από τα πούμα τα οποία κατασχέθηκαν από ένα τσίρκο, αφού απαγορεύτηκαν δια νόμου τα θεάματα με ζώα στο Μεξικό.

«Γεννήθηκαν με φυσική αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της Covid-19», είπε η κτηνίατρος Κίτσια Ροντρίγκες, που εκτίμησε ότι η κυοφορία διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι ο ζωολογικός κήπος δεν δεχόταν επισκέπτες και επομένως τα ζώα αισθάνονταν λιγότερο στρες.

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μεξικό

Στο Μεξικό, ο πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εκτίμησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να στοιχίσει στη χώρα ως και ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Η μεξικανική οικονομία βρισκόταν ήδη σε ύφεση προτού χτυπήσει η πανδημία και διάφορες επενδυτικές τράπεζες προβλέπουν πλέον συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά ως και 9% φέτος προτού αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη το 2021.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι εξαιτίας του κορωνοϊού θα χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας», τόνισε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά. «Αλλά θα δημιουργήσουμε δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας», δεσμεύθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μεξικό ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 215 θάνατοι και 2.764 κρούσματα. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 7.394 νεκρούς επί συνόλου 68.620 κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.