Εντυπωσιακό βίντεο: Λευκός καρχαρίας έπνιξε μεγάπτερη φάλαινα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το παραπάνω συγκλονιστικό βίντεο το οποίο αποτυπώθηκε από drone ανοιχτά των ακτών της Νότιας Αφρικής. Όπως θα παρακολουθήσετε, απεικονίζει έναν λευκό καρχαρία 4,5 μέτρων να κυνηγά την 10 μέτρων και, πιθανότατα, άρρωστη φάλαινα.

Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο, Ράιαν Τζόνσον, το βασανιστήριο κράτησε περίπου 50 λεπτά, προτού η φάλαινα πεθάνει.

Όπως αναφέρει ο υδροβιολόγος στους Times, η στρατηγική του λευκού καρχαρία ήταν άριστη.

Πρώτα κατάφερε ένα καίριο χτύπημα σε μια κεντρική αρτηρία ή φλέβα, στο πιο ευάλωτο σημείο της φάλαινας, την ουρά, προτού τραβήξει το επιβλητικό θαλάσσιο θηλαστικό στο νερό και το πνίξει.

Οι μεγάπτερες φάλαινες είναι γνωστές ότι επιτίθενται οι ίδιες σε λευκούς καρχαρίες και είναι πράγματι ασυνήθιστο να είναι εκείνες τα θύματα των καρχαριών.

Ο καθηγητής Τζόνσον αναγνώρισε τον συγκεκριμένο λευκό καρχαρία ως την «Έλεν», έναν εντυπωσιακό θαλάσσιο θηρευτή, που οι επιστήμονες είχαν μελετήσει κατά τη διάρκεια σχετικής έρευνας, το 2013.

https://twitter.com/JorgeOrtizM_Art/status/1283612604519387136

«Το πρώτο χτύπημα που της κατάφερε ήταν στην ουρά, στο λεπτό σημείο ακριβώς πάνω από τα πτερύγια. Εκεί όπου θα μπορούσε να κλείσει το στόμα της γύρω από την ουρά. Κατόρθωσε ν’ ανοίξει ένα αγγείο και το αίμα άρχισε να ξεπηδά» είπε ο επιστήμονας.

Στη συνέχεια, ο λευκός καρχαρίας περίμενε περίπου 30 λεπτά για να ξανακάνει την επίθεσή του. Όταν η φάλαινα είχε ήδη εξασθενίσει από την αιμορραγία και να την τραβήξει κάτω από το νερό για να την πνίξει, παρά το τεράστιο μέγεθός της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Έλεν έμοιαζε να ήξερε πολύ καλά τι έκανε, κάτι που με έκανε πολύ περίεργο να μάθω εάν είναι η στρατηγική μια έμπειρης φονιά φαλαινών ή απλά δρούσε από ένστικτο ή καθαρή νοημοσύνη, εντοπίζοντας από πριν ότι το συγκεκριμένο θήραμά της ήταν αδύναμο» σημείωσε ο θαλάσσιος βιολόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.