ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Μαύρο φίδι «έκοβε βόλτες» σε παρμπρίζ αυτοκινήτου – Πως το απώθησε ο οδηγός

Στο βίντεο παραπάνω θα δείτε έναν οδηγό στην πόλη Ντίξι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο οποίος είδε με τρόμο ένα μαύρο φίδι να κόβει βόλτες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Μην μπορώντας να δει εύκολα μπροστά του στον δρόμο αποσπασμένος από τον φίδαρο που έκοβε βόλτες στο παρμπρίζ, ο θαρραλέος οδηγός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να λύσει το πρόβλημα με το ταξιδιάρικο ερπετό.

Ο άντρας σταμάτησε το αμάξι και σκέφτηκε πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα που είχε ενσκήψει με το μαύρο φίδι, περίπου 1,5 μέτρου.

Δεν μπόρεσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο κι έτσι ο οδηγός πήρε την απόφαση να αρπάξει το φίδι και να το αφήσει με ασφάλεια, ελεύθερο στο δάσος.

“Ένα μαύρο φίδι racer σύρθηκε έξω από το καπό και βολτάριζε κατά μήκος του τζαμιού στο φορτηγάκι μου. Το έβγαλα με ασφάλεια και το έβαλα και πάλι στο δάσος” περιγράφει αφοπλιστικά ο άντρας, λες και ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να πιάσει το φιδάκι με γυμνά χέρια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο είδος φιδιού(Coluber constrictor) δεν είναι δηλητηριώδες.

Είναι ενδημικό στη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική και φτάνει σε μήκος τα 50 με 150 εκατ., με το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί να φτάνει τα 185,4 εκατ.

Τρέφονται κυρίως με μικρά τρωκτικά, βατράχια και σαύρες, αλλά και άλλα φίδια.

Κάποια από τα 11 υποείδη του συγκεκριμένου είδους φιδιού είναι γνωστά να σκαρφαλώνουν στα δέντρα-ή και στα αυτοκίνητα όπως τουλάχιστον αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο-και να κυνηγούν νεαρά πτηνά.

Πρόκειται για φίδια που διακρίνονται από μεγάλη περιέργεια και διαθέτουν εξαιρετική όραση.

Όπως λέει και το όνομά τους(racers – δρομείς) διακρίνονται από μεγάλη ταχύτητα, που τη χρησιμοποιούν για να ξεφύγουν από οποιονδήποτε πιθανό θηρευτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά είναι φιλήσυχα φίδια, όταν όμως δεν μπορούν να το αποφύγουν είναι διατεθειμένα να δώσουν σκληρή μάχη, δαγκώνοντας δυνατά για να γλιτώσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.