ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Μ.Σχοινάς για τις δηλώσεις «σβησίματος» των 6.000 νεκρών εργατών στο Κατάρ: «Μου έδωσαν μόνο ένα κουτί σοκολατάκια και μια μπάλα»

Τι είχε δηλώσει πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των δωροδοκιών

Μ.Σχοινάς για τις δηλώσεις «σβησίματος» των 6.000  νεκρών εργατών στο Κατάρ: «Μου έδωσαν μόνο ένα κουτί σοκολατάκια και μια μπάλα»

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τοποθετήθηκε για την υπόθεση διαφθοράς για το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή, ισχυριζόμενος  ότι δεν είχε καμία ανάμειξη, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι η βελγική Αστυνομία έκανε έλεγχο στο γραφείο του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μόνα  δώρα που πήρε από το Κατάρ ήταν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί…  καταριανά σοκολατάκια.

Προφανώς αυτά ήταν αρκετά για τον Μ.Σχοινά για να προχωρήσει σε δήλωση που έσταζε «μέλι» για το Κατάρ, τονίζοντας πως το κρατίδιο  του Κόλπου, με φόντο τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, «έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής».

«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής», είχε πει ο Μ.Σχοινάς παρά τους 6.000 νεκρούς εργάτες.

Τώρα μετά το σκάνδαλο ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει:

«Αυτή την εβδομάδα υπήρχε οργή και απογοήτευση. Και ειλικρινά, όλα είναι δικαιολογημένα. Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε δράση και δουλεύει για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη που χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, τόνισε πως «ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία.

Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο.

Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν».

«Μου έδωσαν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, που άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ. Κι εγώ τους έδωσα ένα κερί και ένα “βαρίδι” για χαρτιά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, για το εάν έχει την εμπιστοσύνη της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε πως «δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από κανέναν, που να αναγκάζει την πρόεδρο να υποστηρίξει μέλος του Κολεγίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, η πρόεδρος στηρίζει το Κολέγιο, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Σχοινά και της Επιτρόπου Γιόχανσον. Μπορεί να ακούσετε πολλά για εμένα, αλλά δεν νομίζω ότι το “αφελής” χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου εδώ και πολλά χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.