ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η τροπολογία για απαγόρευση του «κόμματος Κασιδιάρη» πέρασε & ο Α.Τσίπρας «δείχνει την κάλπη» στους «αποκλεισμένους» ψηφοφόρους του!

Πέρασε ως τροπολογία νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

Η τροπολογία για απαγόρευση του «κόμματος Κασιδιάρη» πέρασε & ο Α.Τσίπρας «δείχνει την κάλπη» στους «αποκλεισμένους» ψηφοφόρους του!

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε πριν από λίγο στη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά απαγορεύει να είναι υποψήφιο στις εκλογές το «κόμμα Κασιδιάρη» στις εκλογές.

Η τροπολογία που βάλλεται πανταχόθεν ως αντισυνταγματική (πρόεδρος Α1 Τμήματος Αρείου Πάγου, «καραμανλικοί», ΣΥΡΙΖΑ κλπ.) βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στο κόμμα «Έλληνες» και απαγορεύει στους Έλληνες να εκφράσουν την πολιτική τους προτίμηση σε αυτό!

Απαγορεύουν δηλαδή το «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι», εκτιμούν σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την αντισυνταγματικότητα και απείχε από την ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Μέρα25 και ΕΛ.ΛΥΣΗ), επίσης το καταψήφισαν.

Πρόκειται για μία «πύρρειο νίκη», της κυβέρνησης προϊόν αδέξιων και παράνομων ρυθμίσεων, η οποία επικρίνεται σφοδρά όχι μόνο από τα τέσσερα προαναφερθέντα κόμματα («το ΠΑΣΟΚ την ψήφισε πιθανόν γιατί έχει πρόβλημα εκβιασμού ο πρόεδρός του Ν.Ανδρουλάκης από τα όσα έχουν καταγραφεί από τις παρακολουθήσεις του» αναφέρουν κάποιοι πολιτικοί παρατηρητές), αλλά και από παράγοντες πολύ κοντά στον Κ.Καραμανλή!

Και όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Μέχρι και το 50% των ψηφοφόρων του κόμματος «Έλληνες» θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για λόγους «τιμωρίας» της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο: Περί το 7% των ψηφοφόρων θα επέλεγαν να ψηφίσουν το «κόμμα Κασιδιάρη», οπότε μιλάμε για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό περί το 3,5% να καταλήγει στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά για λόγους «τιμωρίας».

Ο Α.Τσίπρας πολύ έξυπνα κατήγγειλε σήμερα ως «αντισυνταγματική» και την δεύτερη τροπολογία και πλέον «έδειξε» την κάλπη στους ψηφοφόρους του «κόμματος Κασιδιάρη» για να τιμωρήσουν την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, όπως είχε γράψει το pronews.gr την Κυριακή το βράδυ, πέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, Ε.Αντώναρο που θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, ο Γ.Χαρβαλιάς και ο Μ.Κοττάκης, καταγγέλλουν ο πρώτος μιλώντας στην εκπομπή Block Monday του Τάσου Γκουριώτη, ως «εξάμβλωμα» την κυbερνητική τροπολογία αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη» και ο δεύτερος καταγγέλλει ότι πέρα από την αντισυνταγματικότητα «η τροπολογία στιγματίζει τους δικαστές μέλη του τμήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.