ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μήνυση «βόμβα» από κατοίκους στα Τρίκαλα: «Έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα και πνίγηκε το χωριό»! – Ο Β.Κικίλιας είπε ψέματα;

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωνε ότι δεν έγινε παρέμβαση σε φράγματα

Μήνυση «βόμβα» από κατοίκους στα Τρίκαλα: «Έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα και πνίγηκε το χωριό»! – Ο Β.Κικίλιας είπε ψέματα;

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η καταγγελία που έκαναν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel και στις ενέργειες που οδήγησαν στην καταστροφή που είδαμε. 

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι άγνωστοι έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους 30 κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν μήνυση, είχε οδυνηρές συνέπειες για το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι ένα απέραντο ποτάμι.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλα, έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Ο νομικός είπε πως, υπάρχουν και φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα και επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα πάντα. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

Αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τότε ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ (σσ. ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι θα το κάνει), καθώς είπε ψέματα σε ζωντανή μετάδοση.

«Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές», έλεγε ο Β.Κικίλιας στις 8 Σεπτεμβρίου, στην ενημέρωση για την πλημμύρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ellas_nikos/status/1700485823135666189

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.