Ο Α.Σκέρτσος ρίχνει την ευθύνη για την τράπεζα θεμάτων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον… ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση» είπε

Ο Α.Σκέρτσος ρίχνει την ευθύνη για την τράπεζα θεμάτων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον… ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις αστοχίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης της ΝΔ που αποκαλύφθηκαν με το χθεσινό και σημερινό φιάσκο της τράπεζας θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων, ρίχνοντας την ευθύνη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον… ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι την ευθύνη για το φιάσκο φέρει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία παρεμπιπτόντως διαχειρίζεται την εξουσία εδώ και λιγότερο από μια εβδομάδα, ενώ για το θέμα των εξετάσεων, η ίδια η πρώην υπ. Παδείας είχε εφησυχάσει τους μαθητές λέγοντας ότι έχει φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο κ. Σκέρτσος, δήλωσε λοιπόν για την «πτώση» της πλατφόρμας ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση, έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν επιρρίπτει κανείς ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όμως εδώ προκύπτει ανάγλυφα και ο λόγος να έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, για να διαχειρίζεται, να αναλαμβάνει ευθύνες και να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους».

Συνέχισε όμως ακόμη περισσότερο τη δικαιολόγηση των παραλείψεων της ΝΔ, προκαλώντας θυμηδία. «Μπορεί να γίνει μια σύγκριση, ότι όταν έχεις μια κυβέρνηση που γνωρίζει τα θέματα, αναλαμβάνει τις ευθύνες, λογοδοτεί για αυτές… Τέτοιες επιθέσεις γίνονται καθημερινά, αποτρέπονται καθημερινά και δεν μαθαίνετε ποτέ τίποτα για αυτές. Μάθατε τώρα για αυτές γιατί δεν μπορέσαμε να τις αποτρέψουμε στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης στην οποία μας έχει οδηγήσει η νάρκη της απλής αναλογικής που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν έχουμε μια σταθερή πολιτική αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες…», είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

Πάντως, ο κ. Σκέρτσος φαίνεται πως δεν παρακολούθησε προσεκτικά τις πρόσφατες δηλώσεις της πρώην υπ. Παιδείας της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, η οποία σε κάθε ευκαιρία καθυσήχαζε τους μαθητές ότι «όλα είναι έτοιμα» για τις εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA στις 31/3 έλεγε μάλιστα ότι η ίδια θα ενημερώσει προσωπικά τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Νίκος Ευαγγελάτος: Θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις με έναν υπουργό που θα είναι μια-δυο μέρες στην καρέκλα…

Νίκη Κεραμέως: (διακόπτει) Είναι όλα έτοιμα! Είναι όλα έτοιμα. Είναι όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές. Πλέον έχουμε μεγάλη εμπειρία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι όλα έτοιμα. Έχουν όλα δρομολογηθεί. Όλα στη θέση τους προκειμένου ακριβώς να γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Όποιος αναλάβει θα έχει την απόλυτη προφανώς, σε κάθε λεπτομέρεια, ενημέρωση από εμένα. Δεν πρόκειται στο παραμικρό να αναταραχθούν με αυτόν τον τρόπο οι εξετάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ίδια άλλωστε έλεγε και πολύ πιο πρόσφατα, μόλις στις 24 Μαΐου στην ΕΡΤ όταν ρωτήθηκε για το θέμα των εξετάσεων των μαθητών:
«Είναι τα πάντα έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όλα έχουν δρομολογηθεί, τα τετράδια είναι στη θέση τους, τα τμήματα είναι έτοιμα, όλο το προσωπικό είναι έτοιμο, συνεπώς προχωρούμε κανονικά», είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά και για την απλή αναλογική και για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.