ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενεργειακή κρίση: Το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας εκτινάσσεται στα 1,7 τρισ. ευρώ

Το συνολικό τους χρέος, εκτοξεύτηκε φέτος πάνω από 1,7 τρισ. ευρώ

Ενεργειακή κρίση: Το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας εκτινάσσεται στα 1,7 τρισ. ευρώ

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας και κοινής ωφέλειας συγκεντρώνουν περισσότερο χρέος προκειμένου να καλύψουν τα εκτινασσόμενα κόστη λόγω των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Το συνολικό τους χρέος, που δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει από την εποχή της πανδημίας, εκτοξεύτηκε φέτος πάνω από 1,7 τρισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 50% από το διάστημα πριν το 2020.

Το τελευταίο διάστημα, η γερμανική Uniper φαίνεται ότι χρειάζεται περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια και η τσεχική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας CEZ CP αναζητά έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Στα σκαριά είναι τουλάχιστον 24 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εταιρείες ενέργειας της ευρωπαϊκής ηπείρου συγκέντρωσαν ομόλογα ύψους 45 δισ. ευρώ και δάνεια 72 δισ. το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.