ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από το ΣΔΟΕ ο έλεγχος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Θέμη Χειμάρα

Τι αναφέρει το πόρισμα

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από το ΣΔΟΕ ο έλεγχος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Θέμη Χειμάρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για μπίζνες της εταιρείας του με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τον έλεγχο για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Λαμία και ουσιαστικά επιβεβαιώνει την συμμετοχή του βουλευτή στην εταιρεία ενώ εντοπίζει πως «δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών», καταλήγοντας πως «δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα».

Τι αναφέρει το πόρισμα:

Στην σελίδα 47 του πορίσματος αναγράφεται χαρακτηριστικά πως «ο ελεγχόμενος κ.Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε το επίμαχο χρονικό διάστημα 17/07/2019-31/12/2022 όντας βουλευτής, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος στην εταιρεία ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία είχε συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους φορείς που αναφέρονται στο ως άνω άρθρο του Συντάγματος.

Στην σελίδα 48 ακόμα αναφέρεται πως «δεν διαφαίνεται μη δικαιολογημένη αύξηση του κύκλου εργασιών της Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ λόγω συνάψεως συμβάσεων με το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενη το αξίωμα του μετόχου και διαχειριστή της κ Θεμιστοκλή Χειμάρα, δηλαδή το αξίωμα του βουλευτή».

Στην ίδια σελίδα του πορίσματος προστίθεται ότι «από την έρευνα και τα συγκριτικά στοιχεία από ανταγωνίστριες εταιρείες, δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος συνάδει με την τάση του ευρύτερου κλάδου και των ανταγωνιστών. 

Οι συμβάσεις με το Δημόσιο είναι αντίστοιχης αξίας με τους άτυπους τοπικούς ανταγωνιστές, ενώ για την πλειονότητα υπάρχουν πρωτόκολλα παραλαβής προμηθειών ή υπηρεσιών».

«Από τον έλεγχο μας και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας», καταλήγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.