ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πρώην δήμαρχος Σαρωνικού – Π.Φιλίππου: «Σχεδόν έχει καεί όλος ο δήμος – Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό»

«Δεν έχω εκτίμηση για το πόσα σπίτια έχουν καεί»

Πρώην δήμαρχος Σαρωνικού – Π.Φιλίππου: «Σχεδόν έχει καεί όλος ο δήμος – Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό»

Ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την φωτιά στον Νέο Κουβαρά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «σχεδόν έχει καεί όλος ο δήμος Σαρωνικού».

«Είμαι αρκετά χρόνια αυτοδιοικητικός, αυτή την καταστροφή δεν την είχαμε ξαναζήσει. Σχεδόν έχει καεί όλος ο δήμος Σαρωνικού, ξεκινώντας από τον Κουβαρά στη 1 η ώρα χθες, πέρασε στο Πάνειο όρος, στα Καλύβια, έκαψε όλο το Πανί, πέρασε στις θαλάσσιες περιοχές στις περιοχές Λαγονήσι, Φλαμπουριά, Όλυμπος.

Στη συνέχεια προχώρησε προς το βουνό της Σαρωνίδας έκαψε αρκετά σπίτια στο Πανόραμα – μέχρι και σήμερα το πρωί υπάρχουν εστίες -, δεν έχω εκτίμηση για το πόσα σπίτια έχουν καεί», ανέφερε αρχικά.

«Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα, γιατί έχει καεί το δίκτυο. Και εκτός αυτού δεν έχουμε νερό γιατί αν δεν έχουμε ρεύμα δεν δουλεύουν τα πιεστικά για να πάει το νερό πάνω στις δεξαμενές και δυσκολεύει η κατάσταση», πρόσθεσε ο Π.Φιλίππου.

Για τις εκκενώσεις κατοικιών ο Π.Φιλίππου είπε πως, «έχουμε κάνει μεγάλες εκκενώσεις από χθες. Σε πολλές περιπτώσεις κάναμε και εμείς απεγκλωβισμούς, ακόμα και “βίαια” αλλά δεν είχαμε θύματα ευτυχώς ή τραυματισμούς».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενεργό μέτωπο γιατί δεν φυσάει σήμερα. Ελέγχεται ψηλά στο Πάνειο όρος. Σε όλη την περιοχή έχουν καταστραφεί δασικές εκτάσεις, σπίτια και σε οικισμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο με τον καπνό να μην μπορείς να μεταφερθείς παρόλο που μπορεί η φωτιά να είναι μακριά.

Υπήρχε το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντικές ομάδες και βοήθησαν πάρα πολύ, ήταν μια γενική επιστράτευση και βοήθησε πολύ και η Πυροσβεστική.

Τα ελικόπτερα ήταν συνέχεια, τα αεροπλάνα όχι τόσο πολύ γιατί προφανώς πήγαν και σε άλλες φωτιές. Είχαμε ρίψεις αλλά όχι συνεχείς. Είχαμε πεζοπόρα τμήματα», επεσήμανε ο Π.Φιλίππου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.