ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Προκλητικός ο Χ.Θεοχάρης για τα δάνεια της ΝΔ: «Το πλάνο εξυγίανσης λειτουργεί καλύτερα από το σχέδιο»

«Η ΝΔ τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο»

Προκλητικός ο Χ.Θεοχάρης για τα δάνεια της ΝΔ: «Το πλάνο εξυγίανσης λειτουργεί καλύτερα από το σχέδιο»

Στη γραμμή της παράλληλης πραγματικότητας βρίσκεται ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της ΝΔ «λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός».

Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει το πάνω χέρι στα ΜΜΕ, κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας για τα δάνεια και τις οφειλές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε ανερυθρίαστα:

«Η ΝΔ τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, και συγχρόνως έχει μηδέν υποχρεώσεις προς προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τις εκπληρώνει ανελλιπώς. Το δε πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός».

Ο ίδιος δίχως ίχνος ντροπής, πρόσθεσε σχετικά με τα δανεικά και αγύριστα της κυβερνητικής παράταξης ότι «η ΝΔ, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, έχει δεχτεί όλους τους διακανονισμούς που έχουν τεθεί υπόψη της από τις τράπεζες, όπου έχει γίνει αυτό, και συγχρόνως έχει ζητήσει αντίστοιχους διακανονισμούς από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε να έρθει πάντοτε σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών της. Αυτό έχει συμβεί από την αρχή και να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σημειώνεται ότι με βάση τον ισολογισμό της ΝΔ οι οφειλές της «γαλάζιας» παράταξης επί Κυριάκου Μητσοτάκη υπερδιπλασιάστηκαν (επί Καραμανλή, το 2009, ήταν 103.000.000 ευρώ και επί Σαμαρά έφτασαν τα 220.000.000 ευρώ), φτάνοντας το 2022 να υπερβαίνουν τα 435 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν αποπληρωμή και μείωση των οφειλών της ΝΔ με το κόστος ενός καφέ τον μήνα από κάθε μέλος του κόμματος και δήλωνε περήφανος ότι έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της ΝΔ.

Ωστόσο, διανύοντας το πέμπτο έτος από τότε που έγινε κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρώσει και να μειώσει το χρέος, αλλά το βλέπει να αυξάνεται διαρκώς καθώς για το 2022 και σε σχέση με το 2021 οι υποχρεώσεις της ΝΔ αυξήθηκαν κατά 43.996.196 ευρώ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων του κόμματος της ΝΔ το 2021 ήταν 391.570.979,90 ευρώ και το 2022 έφτασαν τα 435.567.175,82 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει 405 εκατ. ευρώ χρέη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει οφειλές σε τράπεζες και έχει αποπληρώσει το δάνειό του εδώ και χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.