ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Σπαρτιάτες»: Δήλωση Κ.Φλώρου για υποψηφιότητα Κασιδιάρη προκαλεί αντίδραση Β.Στίγκα – Στηρίζουν Φλώρο 9 στους 12 βουλευτές (upd)

Κρίση στην ΚΟ των «Σπαρτιατών»

«Σπαρτιάτες»: Δήλωση Κ.Φλώρου για υποψηφιότητα Κασιδιάρη προκαλεί αντίδραση Β.Στίγκα – Στηρίζουν Φλώρο 9 στους 12 βουλευτές (upd)

Την αντίδραση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Λάρισας Κώστας Φλώρου για τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Συγκεκριμένα ο Κ.Φλώρος μίλησε μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων. «Αφήστε τους πολίτες της Αθήνας ελεύθερους να ψηφίσουν. Η μοναδική ελπίδα είναι η υποψηφιότητά του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Και μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται τροπολογία κατά του Κασιδιάρη. Αφήστε τα αυτά, αφήστε τους πολίτες να ψηφίζουν ελεύθερα. Το Σύνταγμα επιβάλλει υποψηφιότητες χωρίς περιορισμούς», είπε ο Κ. Φλώρος.

Λίγα λεπτά μετά εισήλθε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε την τοποθέτηση Φλώρου, αλλά εφόσον «κινήθηκε αυτοβούλως, θα πρέπει να πάρω μέτρα»!

Ωστόσο, παρόλο που πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κ.Φλώρος θα διαγραφεί από το κόμμα, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει, καθώς είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στο χώρο της εθνικιστικής δεξιάς. 

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα την Πέμπτη (27/7) ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ».

Στο μεταξύ σε μια  κίνηση που προκάλεσε εντυπώσεις προχώρησαν εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών, εκδίδοντας δήλωση, με την οποία «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, είπε ότι καταδικάζει τις πρωινές δηλώσεις του κ. Στίγκα, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Τη δήλωση υπογράφουν οι εννέα από τους συνολικά 12 βουλευτές (σ.σ δεν υπογράφουν οι κ.κ. Στίγκας, Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης. Ο τελευταίος ωστόσο εμφανίζεται να στηρίζει την κίνηση των εννέα, ενώ αναμένεται να υπογράψει και ο κ. Ασπιώτης) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αναφέρει τα εξής:

«Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)

Ιωάννης Κόντης

Γεώργιος Μανούσος

Διονύσιος Βαλτογιάννης

Αθανάσιος Χαλκιάς

Πέτρος Δημητηριάδης

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Αλέξανδρος Ζερβέας

Κωνσταντίνος Φλώρος»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.