Στο 23% η ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Alco με αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου και των αναποφάσιστων!

Στο 40% οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος του 2019!

Στο 23% η ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Alco με αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου και των αναποφάσιστων!

Κοντά στο 23% βρίσκεται η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη αυτή την στιγμή με αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου, όπως αυτό αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, αν ληφθεί υπ’όψιν ότι το 90% της «αδιευκρίνιστης ψήφου» που τώρα καταγράφεται στο 13,8% και παραδοσιακά καταψηφίζει το κυβερνών κόμμα και τα συστημικούς σχηματισμούς.

Ειδικότερα, στη μέτρηση που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Alco στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, που έρχεται στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μπορεί η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει απώλειες «μόνο» 3,7 ποσοστιαίων μονάδων και να λαμβάνει το 28,4% , αλλά το 40% αυτών που είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία το 2019 είναι πλέον «αναποφάσιστοι», δηλαδή αφήνουν το κυβερνών κόμμα στο 23% περίπου!

Απώλειες υποτίθεται ότι εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ κατά μισή μονάδα (είναι στο 9,3% από 9,8%). Το ΚΚΕ κερδίζει 0,1 μονάδα (6% από 5,9%) το ίδιο και η Ελληνική Λύση με 3,8% (από 3,7%), ενώ το ΜέΡΑ25 από 2,7% ανεβαίνει στο 3,4%.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση το κόμμα Έλληνες (του Η. Κασιδιάρη), το οποίο επιχειρείται να αποκλειστεί από την κάθοδό του στις εκλογές, λαμβάνει το 3,4%.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το οποίο έχει μεγαλώσει σημαντικά και ανέρχεται σε ποσοστό

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση όπως την παρουσίασε η Alco:

ΝΔ 28,4% (23% αν επιμεριστεί το ποσοστό των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου)
ΣΥΡΙΖΑ 24,8%
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,3%
ΚΚΕ 6%
Ελληνική Λύση 3,8%
ΜέΡΑ25 3,4%
Εθνικό Κόμμα Έλληνες 3,4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 13,8%

Αντίστοιχη άνοδο θα σημειώσουν τουλάχιστον τέσσερα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η  Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες 3,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασικά αυτό που καταδεικνύεται με σαφήνεια είναι ότι μία ψύχραιμη ανάλυση της παραπάνω πρόθεσης ψήφου, αφαιρουμένων των φίλτρων δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κτυπάει με σαφήνεια την πρωτιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.