ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη κατά της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλατεία Αριστοτέλους - Ήταν μια «ζωντανή» δημοσκόπηση

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη κατά της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών διαμαρτύρονται στην Θεσσαλονίκη για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου και των πηγών νερού που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή σε ένα συλλαλητήριο που έχει να δει η πλατεία από την εποχή των συγκεντρώσεων υπεράσπισης της Μακεδονίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε ασφυκτικά και αυτό είναι μια ζωντανή «δημοσκόπηση». Όταν χιλιάδες πολιτών συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται  για ένα θέμα που δεν αφορά άμεσα την τσέπη τους, αλλά τη γενική κυβερνητική πολιτική και ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τότε, ναι, έρχεται «καυτό» αποτέλεσμα στις εκλογές.

Και ειδικά στις αγροτικές περιοχές, το θέμα «καίει» τους ανθρώπους που βλέπουν ότι έρχεται νέο κτύπημα στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα: Γεωργία και κτηνοτροφία θα είναι τα μεγάλα θύματα και η περαιτέρω απαξίωσή τους (20% έχει υποχωρήσει η παραγωγή επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) θα οδηγήσουν στην καταστροφή τους.

Η συγκέντρωση είχε θέμα «Υπερασπίσου το Νερό», την διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Στην εντυπωσιακή και αθρόα προσέλευση των πολιτών,  έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «Είναι εντυπωσιακό: Ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν. Πρέπει να αποτρέψουμε να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό».

Στην εκδήλωση υπήρξε και στήριξη από τον Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, όπου μέλη του έδωσαν συναυλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.